r
Nosalty Logó

Tavaszi zöld quiche

Durcsó
Tavaszi zöld quiche
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

310
Kalória
8.1g
Fehérje
23.5g
Szénhidrát
19.2g
Zsír
95.2g
Víz
70.6g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
3.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1852 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    95.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1047 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2689 micro
Összesen 310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    115.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2785.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    605 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    1253 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    141.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    571.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    853 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    543 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6281 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16135 micro
Összesen 1852 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    567 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1456 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, s megdinszteljük az olívaolajon.
  2. Ha mángoldot használunk, spenótméretű darabokra szeljük, ha spenótot, akkor egyben a hagymához adjuk, 10 percig fonnyasztjuk. A fokhagymát is rányomjuk.
  3. Ezalatt egy másik serpenyőben szárazon megpirítjuk a fenyőmagvakat.
  4. A spenóthoz adjuk a nagyon vékony szeletekre szelt cukkinit és a bor felét. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval. Hozzáadjuk a fenyőmagvakat. Addig pároljuk a zöldeket, míg nagyjából megpuhulnak.
  5. Közben begyújtjuk a sütőt, és kinyújtjuk a leveles tésztát. Kibélelünk vele egy piteformát.
  6. A tésztát megszurkáljuk, s 10 percig vaksütést végzünk. Ehhez kibéleljük sütőpapírral, amit rizzsel/szárazbabbal/lencsével szorítunk le. Ezeket később nyugodtan felhasználhatjuk.
  7. Míg sül, összeöntjük a tejszínt, tejet, joghurtot és a bor másik felét, a keveréket sózzuk, borsozzuk, szerecsendiózzuk és felforraljuk.
  8. Hozzáadjuk a keményítőt, csomómentesen elkeverjük, besűrítjük. Beleolvasztjuk a morzsolt kéksajtot is.
  9. A zöldségeket a tejszínes keverékhez adjuk, beleütjük a tojásokat, és az egészet botmixerrel összedolgozzuk. Az a jó, hogy a zöldségek kb. fele darabos marad.
  10. A félig megsült tésztába öntjük a keveréket, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd az olívabogyókkal dekoráljuk. További 20 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Pár napja érkezett a zöldségszállító cégtől egy adag szép, friss levél. Hatalmas útilapuknak tűntek, s csak azt tudtam, angol nevük chard, viszont sosem találkoztam még hasonló teremtménnyel, s anyukám se ismerte fel őket. Találtam pár receptet vele angol oldalakon, de nagyon aggasztott, mi lehet a nevezett zöldség. Végül szótár segítségével kiderítettem: hát mángold! Megtudtam róla minden fontosat, s elhatároztam, a szintén szállított cukkinivel együtt készítek egy szép zöld pitét. Ez a finomság lett belőle.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...