Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi zöld quiche

Tavaszi zöld quiche
Tavaszi zöld quiche
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár napja érkezett a zöldségszállító cégtől egy adag szép, friss levél. Hatalmas útilapuknak tűntek, s csak azt tudtam, angol nevük chard, viszont sosem találkoztam még hasonló teremtménnyel, s anyukám se ismerte fel őket. Találtam pár receptet vele angol oldalakon, de nagyon aggasztott, mi lehet a nevezett zöldség. Végül szótár segítségével kiderítettem: hát mángold! Megtudtam róla minden fontosat, s elhatároztam, a szintén szállított cukkinivel együtt készítek egy szép zöld pitét. Ez a finomság lett belőle.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, s megdinszteljük az olívaolajon.
  2. Ha mángoldot használunk, spenótméretű darabokra szeljük, ha spenótot, akkor egyben a hagymához adjuk, 10 percig fonnyasztjuk. A fokhagymát is rányomjuk.
  3. Ezalatt egy másik serpenyőben szárazon megpirítjuk a fenyőmagvakat.
  4. A spenóthoz adjuk a nagyon vékony szeletekre szelt cukkinit és a bor felét. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval. Hozzáadjuk a fenyőmagvakat. Addig pároljuk a zöldeket, míg nagyjából megpuhulnak.
  5. Közben begyújtjuk a sütőt, és kinyújtjuk a leveles tésztát. Kibélelünk vele egy piteformát.
  6. A tésztát megszurkáljuk, s 10 percig vaksütést végzünk. Ehhez kibéleljük sütőpapírral, amit rizzsel/szárazbabbal/lencsével szorítunk le. Ezeket később nyugodtan felhasználhatjuk.
  7. Míg sül, összeöntjük a tejszínt, tejet, joghurtot és a bor másik felét, a keveréket sózzuk, borsozzuk, szerecsendiózzuk és felforraljuk.
  8. Hozzáadjuk a keményítőt, csomómentesen elkeverjük, besűrítjük. Beleolvasztjuk a morzsolt kéksajtot is.
  9. A zöldségeket a tejszínes keverékhez adjuk, beleütjük a tojásokat, és az egészet botmixerrel összedolgozzuk. Az a jó, hogy a zöldségek kb. fele darabos marad.
  10. A félig megsült tésztába öntjük a keveréket, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd az olívabogyókkal dekoráljuk. További 20 perc alatt készre sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 503
elküldve: 7
receptkönyvben: 201
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cukkinis-spenótos quiche, cukkinis-mángoldos quiche, cukkinis quiche, spenótos quiche, mángoldos quiche, tavaszi quiche, kéksajtos-zöldséges quiche

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

310
leveles tészta 1 csomag
spenót 15 dkg
cukkini 1 kis db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
fenyőmag 15 g
olívaolaj 1 ek
fehérbor 1 dl
főzőtejszín 1 dl
tej 0.5 dl
joghurt 2 ek
étkezési keményítő 1 evőkanál
kéksajt 20 g
tojás 2 db
cheddar sajt 10 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
olajbogyó 3 db