r
Nosalty Logó

Spenótos-zöldborsós quiche

Lakos Benedek
Spenótos-zöldborsós quiche
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

301
Kalória
9.6g
Fehérje
23.1g
Szénhidrát
18.9g
Zsír
54.2g
Víz
133.9g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
1.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 301 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2402 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 270 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    872 micro
Összesen 301 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    151 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1071 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7011.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    986 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1318 mg
  • Nátrium
    4356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    184.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    433.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1180 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2064 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6978 micro
Összesen 2402 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    786 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    782 micro
Összesen 270 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, majd belekockázzuk a jéghideg vajat. Az ujjvégeinkkel gyorsan elmorzsoljuk, elkerülve, hogy a zsiradék megolvadjon. Miután a vajkockákat szétlapítottuk a lisztben, fokozatosan pár evőkanál jéghideg vizet adunk a tálhoz, közben összedolgozva az egészet. Ne gyúrjuk, csak várjuk meg, míg egy gombócot alkot. Frissentartó fóliába csomagoljuk és felhasználásig hűtőbe tesszük.
  2. A megdermedt tésztát lisztezett felületen 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk, majd egy kerek piteformába engedjük és levágjuk a túllógó széleket. Megszurkáljuk a felületét villával, kibéleljük sütőpapírral, amit ellátunk valamilyen nehezékkel (pl. rizs, szárazbab).
  3. A pitetésztát 180 fokon 15 percig sütjük súllyal, majd kivesszük belőle a sütőpapírt és a nehezéket és további 5 percig sütjük.

A töltelékhez

  1. Egy nagy lábosban szódabikarbónás vizet forralunk és előkészítünk egy tálat jeges vízzel. A fagyasztott vagy friss borsót és leveles spenótot a gyöngyöző vízbe dobjuk, 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük és a jeges vízbe dobjuk, ezzel megállítva a főzési folyamatot. Ha a zöldségek kihűltek, leszűrjük őket.
  2. A blansírozott zöldségeket, morzsolt fetát, tojást, olívaolajat és fűszereket egy turmixgépben teljesen simára dolgozzuk.
  3. A tölteléket az elősütött pitetésztába öntjük, majd az egészet visszatesszük a 180 fokos sütőbe és 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk 1-2 órát pihenni, majd tetszőleges friss zöldségekkel, csírákkal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás pofonegyszerű. A lehengerlően zöld szín miatt már mindenképpen megéri elkészíteni.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek