adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A tésztához
-
200 g finomliszt
-
1 teáskanál só
A töltelékhez
-
150 g feta sajt
-
4 db tojás
-
150 g zöldborsó
-
50 g bébispenót
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
301
Kalória
9.6g
Fehérje
23.1g
Szénhidrát
18.9g
Zsír
54.2g
Víz
133.9g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
1.4g
Cukor
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
25g finomliszt91 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
1g só0 kcal
A töltelékhez
-
19g feta sajt50 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
19g zöldborsó15 kcal
-
6g bébispenót2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
301
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
6g só0 kcal
A töltelékhez
-
150g feta sajt398 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
50g bébispenót19 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
2402
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
22.4g finomliszt82 kcal
-
11.2g vaj80 kcal
-
0.7g só0 kcal
A töltelékhez
-
16.8g feta sajt45 kcal
-
24.7g tojás31 kcal
-
16.8g zöldborsó14 kcal
-
5.6g bébispenót2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.8g olívaolaj16 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
270
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 876.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 545 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 23.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 54.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 258 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 872 micro
Összesen
301
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 76.5 g
Zsír
-
Összesen 151 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1071 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7011.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 986 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 1318 mg
-
Nátrium 4356 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 184.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 15 mg
Víz
-
Összesen 433.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1352 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 183 micro
-
K vitamin: 156 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 322 micro
-
Kolin: 682 mg
-
Retinol - A vitamin: 1180 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 2064 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6978 micro
Összesen
2402
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 786 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 488 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 48.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 782 micro
Összesen
270
kcal
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet elkeverjük a sóval, majd belekockázzuk a jéghideg vajat. Az ujjvégeinkkel gyorsan elmorzsoljuk, elkerülve, hogy a zsiradék megolvadjon. Miután a vajkockákat szétlapítottuk a lisztben, fokozatosan pár evőkanál jéghideg vizet adunk a tálhoz, közben összedolgozva az egészet. Ne gyúrjuk, csak várjuk meg, míg egy gombócot alkot. Frissentartó fóliába csomagoljuk és felhasználásig hűtőbe tesszük.
- A megdermedt tésztát lisztezett felületen 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk, majd egy kerek piteformába engedjük és levágjuk a túllógó széleket. Megszurkáljuk a felületét villával, kibéleljük sütőpapírral, amit ellátunk valamilyen nehezékkel (pl. rizs, szárazbab).
- A pitetésztát 180 fokon 15 percig sütjük súllyal, majd kivesszük belőle a sütőpapírt és a nehezéket és további 5 percig sütjük.
A töltelékhez
- Egy nagy lábosban szódabikarbónás vizet forralunk és előkészítünk egy tálat jeges vízzel. A fagyasztott vagy friss borsót és leveles spenótot a gyöngyöző vízbe dobjuk, 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük és a jeges vízbe dobjuk, ezzel megállítva a főzési folyamatot. Ha a zöldségek kihűltek, leszűrjük őket.
- A blansírozott zöldségeket, morzsolt fetát, tojást, olívaolajat és fűszereket egy turmixgépben teljesen simára dolgozzuk.
- A tölteléket az elősütött pitetésztába öntjük, majd az egészet visszatesszük a 180 fokos sütőbe és 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk 1-2 órát pihenni, majd tetszőleges friss zöldségekkel, csírákkal tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Főzés ideje: 5 p
- Sütés ideje: 40 p
- Sütés hőfoka: 180 °C
A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás pofonegyszerű. A lehengerlően zöld szín miatt már mindenképpen megéri elkészíteni.