r
Nosalty Logó

Spenótos-zöldborsós quiche

Lakos Benedek
Spenótos-zöldborsós quiche
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

301
Kalória
9.6g
Fehérje
23.1g
Szénhidrát
18.9g
Zsír
54.2g
Víz
133.9g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
1.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 301 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2402 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 270 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    872 micro
Összesen 301 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    151 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1071 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7011.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    986 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1318 mg
  • Nátrium
    4356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    184.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    433.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1180 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2064 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6978 micro
Összesen 2402 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    786 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    782 micro
Összesen 270 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, majd belekockázzuk a jéghideg vajat. Az ujjvégeinkkel gyorsan elmorzsoljuk, elkerülve, hogy a zsiradék megolvadjon. Miután a vajkockákat szétlapítottuk a lisztben, fokozatosan pár evőkanál jéghideg vizet adunk a tálhoz, közben összedolgozva az egészet. Ne gyúrjuk, csak várjuk meg, míg egy gombócot alkot. Frissentartó fóliába csomagoljuk és felhasználásig hűtőbe tesszük.
  2. A megdermedt tésztát lisztezett felületen 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk, majd egy kerek piteformába engedjük és levágjuk a túllógó széleket. Megszurkáljuk a felületét villával, kibéleljük sütőpapírral, amit ellátunk valamilyen nehezékkel (pl. rizs, szárazbab).
  3. A pitetésztát 180 fokon 15 percig sütjük súllyal, majd kivesszük belőle a sütőpapírt és a nehezéket és további 5 percig sütjük.

A töltelékhez

  1. Egy nagy lábosban szódabikarbónás vizet forralunk és előkészítünk egy tálat jeges vízzel. A fagyasztott vagy friss borsót és leveles spenótot a gyöngyöző vízbe dobjuk, 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük és a jeges vízbe dobjuk, ezzel megállítva a főzési folyamatot. Ha a zöldségek kihűltek, leszűrjük őket.
  2. A blansírozott zöldségeket, morzsolt fetát, tojást, olívaolajat és fűszereket egy turmixgépben teljesen simára dolgozzuk.
  3. A tölteléket az elősütött pitetésztába öntjük, majd az egészet visszatesszük a 180 fokos sütőbe és 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk 1-2 órát pihenni, majd tetszőleges friss zöldségekkel, csírákkal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás pofonegyszerű. A lehengerlően zöld szín miatt már mindenképpen megéri elkészíteni.

További receptek

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...