r
Nosalty Logó

Tavaszi zöld quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Tavaszi zöld quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 310 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1852 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 167 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1047 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2689 micro
Összesen 310 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    115.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2785.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    605 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    1253 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    571.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    853 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    543 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6281 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16135 micro
Összesen 1852 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    567 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1456 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, s megdinszteljük az olívaolajon.
  2. Ha mángoldot használunk, spenótméretű darabokra szeljük, ha spenótot, akkor egyben a hagymához adjuk, 10 percig fonnyasztjuk. A fokhagymát is rányomjuk.
  3. Ezalatt egy másik serpenyőben szárazon megpirítjuk a fenyőmagvakat.
  4. A spenóthoz adjuk a nagyon vékony szeletekre szelt cukkinit és a bor felét. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval. Hozzáadjuk a fenyőmagvakat. Addig pároljuk a zöldeket, míg nagyjából megpuhulnak.
  5. Közben begyújtjuk a sütőt, és kinyújtjuk a leveles tésztát. Kibélelünk vele egy piteformát.
  6. A tésztát megszurkáljuk, s 10 percig vaksütést végzünk. Ehhez kibéleljük sütőpapírral, amit rizzsel/szárazbabbal/lencsével szorítunk le. Ezeket később nyugodtan felhasználhatjuk.
  7. Míg sül, összeöntjük a tejszínt, tejet, joghurtot és a bor másik felét, a keveréket sózzuk, borsozzuk, szerecsendiózzuk és felforraljuk.
  8. Hozzáadjuk a keményítőt, csomómentesen elkeverjük, besűrítjük. Beleolvasztjuk a morzsolt kéksajtot is.
  9. A zöldségeket a tejszínes keverékhez adjuk, beleütjük a tojásokat, és az egészet botmixerrel összedolgozzuk. Az a jó, hogy a zöldségek kb. fele darabos marad.
  10. A félig megsült tésztába öntjük a keveréket, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd az olívabogyókkal dekoráljuk. További 20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 22912
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tavaszi zöld quiche
Durcsó 161 recept

Pár napja érkezett a zöldségszállító cégtől egy adag szép, friss levél. Hatalmas útilapuknak tűntek, s csak azt tudtam, angol nevük chard, viszont sosem találkoztam még hasonló teremtménnyel, s anyukám se ismerte fel őket. Találtam pár receptet vele angol oldalakon, de nagyon aggasztott, mi lehet a nevezett zöldség. Végül szótár segítségével kiderítettem: hát mángold! Megtudtam róla minden fontosat, s elhatároztam, a szintén szállított cukkinivel együtt készítek egy szép zöld pitét. Ez a finomság lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek