r
Nosalty Logó

Spenótos quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Spenótos quiche
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 436 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2611 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 165 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    845.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    231 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2196 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4827 micro
Összesen 436 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    121 g

Zsír

  • Összesen
    175 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    871 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5073.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1357 mg
  • Nátrium
    2638 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    820.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1514 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    1388 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    616 micro
  • Kolin:
    766 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13175 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28961 micro
Összesen 2611 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    833 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1832 micro
Összesen 165 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát apró kockára vágjuk, majd kevés olajon elkezdjük közepes hőfokon kisütni. Közben megtisztítjuk az újhagymát, felkarikázzuk, majd hozzáadjuk a szalonnához. (A képen látható quiche-ben én tofut használtam, de csirkemellel is elkészíthető, nálam éppen ez volt itthon.)
  2. Ezt is kisebb kockákra vágjuk fel és mehet a szalonnához párolódni. Kevés vizet öntünk alá és kb. 15 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a spenótot és további 10-15 percig főzzük, amíg a víz elpárolog alatta és a hús is átfő.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből és hagyjuk 5-10 percig felmelegedni, hogy ne törjön meg használatkor. Kb. 25 cm átmérőjű piteformát kókuszolaj spray-vel kifújunk, így könnyebben kiemelhető majd a formából, ha elkészült.
  4. Belehelyezzük a tésztát, ha túllóg a széle lehajtogatjuk, villával pedig pár helyen megszúrjuk a tésztát, hogy a meleg levegő könnyebben átjárja sütés közben. Kevés liszttel kiszórjuk az alját, hogy ne áztassa el a töltelék a tésztát. A sütőt előmelegítjük 170 C fokra.
  5. A tojást és a tejszínt alaposan elkeverjük egymással, majd hozzáadunk egy ek étkezési keményítőt és csomómentesre keverjük. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.
  6. A húsos tölteléket hagyjuk picit hűlni, majd a formába rakott tésztára szedjük és elegyengetjük. Ezután mehet rá a tojásos keverék. Sütőbe rakjuk és 30 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt hagyjuk picit állni, hogy könnyebben szeletelhető legyen.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 2917
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos quiche
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek