r
Nosalty Logó

Rántottás pite Bokinak

bokine
Rántottás pite Bokinak
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pite tésztához

A töltelékhez

1155
Kalória
32.5g
Fehérje
85.4g
Szénhidrát
75.8g
Zsír
212g
Víz
439.3g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A pite tésztához

A töltelékhez

Összesen 1155 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A pite tésztához

A töltelékhez

Összesen 4613 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A pite tésztához

A töltelékhez

Összesen 243 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2305.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    1227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    212 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    617 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    553 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    752 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1216 micro
Összesen 1155 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    130 g

Zsír

  • Összesen
    303.3 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9221.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    1493 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    2282 mg
  • Nátrium
    4909 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    341.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    848 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2470 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    444 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    1010 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2214 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    3007 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4865 micro
Összesen 4613 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    136 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 243 kcal

Elkészítés

A pite tésztához

  1. A tészta hozzávalóit a felsorolt sorrendben összedolgozzuk, tejfölt csak annyit adunk hozzá, amennyitől gyúrható tésztát kapunk.
  2. Hűtőbe tesszük 2 órára.
  3. Közben elkészítjük a pite töltelékét.
  4. A szalonnát, póréhagymát, paradicsomot, paprikát, tarját, virslit, gombát és petrezselymet apróra vágjuk.
  5. A serpenyőben zsírjára pirítjuk a szalonnát, a zsírját leöntjük! (mert a pite tésztába is sok a vaj és ne legyen a végeredmény túl zsíros).
  6. A szalonnához dobjuk a póréhagymát, összepirítjuk és hozzáadjuk az összeaprított zöldségeket és felvágottakat. Fűszerezzük sóval, borssal.
  7. Pár percig pirítjuk, ne főzzük szét, mert még a sütőben is fog puhulni.
  8. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
  9. A tojásokat felverjük csipet sóval és belekeverjük a tejfölt.
  10. A pite tásztánkat kettévesszük, mert ebből az adagból két pite lesz. Kör alakúra nyújtjuk, 25-28 cm-es piteformába rakjuk, kilógó széleit levágjuk. A piteformát nem kell semmivel kikenni, mert a tészta elég zsíros.
  11. A kihűlt ragunkat összekeverjük a tojásos tejföllel és a felét beleöntjük a tésztába. Vigyázzunk arra, hogy a ragu csak a tészta peremének feléig érjen, mert fel fog jönni sütés közben.
  12. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  13. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28

Párocskámnak akartam kedveskedni egy új étellel. Szerencsére aludt még, amikor készítettem, így minden zsörtölödés nélkül le tudtam fotózni. A tésztát előző este gyúrtam be, így csak a többi apróságot készítettem reggel.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...