Tárkonyos pulykaraguleves 3. -Tárkonyos raguleves 10.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
75g pulykafelsőcomb108 kcal
-
53 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
1g tárkony2 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
38g zöldborsó30 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
25g csiperkegomba5 kcal
-
38g főzőtejszín49 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
288
kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
300g pulykafelsőcomb432 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
3g tárkony9 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
100g csiperkegomba21 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
1155
kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
9.5g pulykafelsőcomb14 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0.6g mustár0 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
1.6g vöröshagyma1 kcal
-
5.1g sárgarépa2 kcal
-
1.4g petrezselyem1 kcal
-
4.7g zöldborsó4 kcal
-
5.1g zeller2 kcal
-
3.2g csiperkegomba1 kcal
-
4.7g főzőtejszín6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
63.3g víz0 kcal
Összesen
38
kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.3 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 752.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 223 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 722.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 398 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 214 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 1246 micro
-
β-karotin 3697 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1652 micro
Összesen
288
kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.1 g
Zsír
-
Összesen 64.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3008.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 537 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 248 mg
-
Foszfor 1197 mg
-
Nátrium 891 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.4 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 2888.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1591 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 854 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 4983 micro
-
β-karotin 14789 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 6608 micro
Összesen
1155
kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 95.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 91.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 158 micro
-
β-karotin 468 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
38
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg pulykafelsőcomb
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 ek mustár
-
1 ek tárkony
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 csokor petrezselyem
-
15 dkg zöldborsó
-
10 dkg csiperkegomba
-
1.5 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 l víz
Elkészítés
- Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd rátesszük a kockára vágott pulykahúst,a mustárt és a tárkonyt, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, egy picit pirítjuk, amíg a hús jól beszívja a fűszereket és a mustárt.
- Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst, éshagyjuk főni.
- Amikor a hús félig megpuhult, hozzátesszük a zöldségeket, a karikára vágott sárgarépát, petrezselymet, majd a zellert, és a zöldborsót (ha konzerv, akkor csak később, mert hamarabb megfő). Öntsünk még rá vizet, ha szükséges.
- Amikor már a hús és a zöldségek is megpuhultak, hozzátesszük a gombát.
- Legvégül ráöntjük a főzőtejszínt, vagy habarást készítünk a levesre, úgy, hogy elég sűrű legyen.
- Receptkönyvben: 298
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 40662
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 21.
Ajánló
Pulykahús helyett készíthető csirkehússal is. Tálalható rozscipóban is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy budapesti étteremben ettem először ezt a levest (azt hittem sokkal bonyolultabb elkészíteni), majd egy újságban akadtam a receptre, nagyon sokszor elkészítettem már.