r
Nosalty Logó

Tárkonyos pulykaraguleves 3. -Tárkonyos raguleves 10.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tárkonyos pulykaraguleves 3. -Tárkonyos raguleves 10.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1155 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 38 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    722.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1246 micro
  • β-karotin
    3697 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1652 micro
Összesen 288 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3008.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1197 mg
  • Nátrium
    891 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    2888.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1591 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    854 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    4983 micro
  • β-karotin
    14789 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6608 micro
Összesen 1155 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 38 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd rátesszük a kockára vágott pulykahúst,a mustárt és a tárkonyt, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, egy picit pirítjuk, amíg a hús jól beszívja a fűszereket és a mustárt.
  2. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst, éshagyjuk főni.
  3. Amikor a hús félig megpuhult, hozzátesszük a zöldségeket, a karikára vágott sárgarépát, petrezselymet, majd a zellert, és a zöldborsót (ha konzerv, akkor csak később, mert hamarabb megfő). Öntsünk még rá vizet, ha szükséges.
  4. Amikor már a hús és a zöldségek is megpuhultak, hozzátesszük a gombát.
  5. Legvégül ráöntjük a főzőtejszínt, vagy habarást készítünk a levesre, úgy, hogy elég sűrű legyen.
  • Receptkönyvben: 298
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 40662
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 21.

Ajánló

Pulykahús helyett készíthető csirkehússal is. Tálalható rozscipóban is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy budapesti étteremben ettem először ezt a levest (azt hittem sokkal bonyolultabb elkészíteni), majd egy újságban akadtam a receptre, nagyon sokszor elkészítettem már.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...