r
Nosalty Logó

Tárkonyos jérceraguleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tárkonyos jérceraguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1056 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1208.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1293 micro
  • β-karotin
    3151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 177 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    124.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7248.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1405 mg
  • Nátrium
    5136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    2326.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2065 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    7757 micro
  • β-karotin
    18909 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3053 micro
Összesen 1056 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    295 micro
  • β-karotin
    719 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A jércemelleket kifilézzük, megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk, lehet közte kevés egészen apró is.
  2. Megfelelően nagy edénnyel indítsunk! A hagymáinkat kifejezetten finomra aprítjuk, és a vöröshagymát kacsazsíron üvegesre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a húst, és közepes lángon fehéredésig pirítjuk. Ha már levét kezdi engedni, rögvest felöntjük 1 l vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát és 1 tk sót is. Újra forraljuk, és alacsony lángon lefedve 20 percig pároljuk.
  3. Hozzáadhatjuk az időközben apróra vágott répákat, kóstolás után szükség esetén még 1 tk sót és ½-1liter vizet. 20 percig lefedve tovább pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót (mirelit esetben már a répákkal együtt!), és 10 perc alatt készre főzzük.
  4. A tejfölt a hőkiegyenlítés érdekében simára keverjük 4-5 ek leveslével, majd hozzáadjuk a már tűzről levett, forrásban nem lévő leveshez, és laza mozdulatokkal elkeverjük. Tálalhatjuk, és jóízűen elfogyaszthatjuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 2718
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Természetesen csirke vagy pulyka melléből, mellfiléjéből, pulykamedalionból is elkészíthető; én is rendszerint csirkét használok, hiszen ritkán lehet hozzájutni megfelelő forrásból, valóban jérce korban lévő kapirgálóshoz. A karalábét-zellert a húslevesben kedvelem igazán, míg a család többi tagja ott sem igazán, így ebbe a levesbe nem került, ahogyan ez alkalommal gomba sem. Ezekkel bátran gazdagítható, de a zöldség-hús arányát feltétlen tartsuk meg! A citromot is elhagytam idővel, mert számomra egy kevés citrom leve is túlzóan sok lesz a levesben, bármikor is adom hozzá. A főzés végére így is fellelhető lesz egy picike, nem tolakodó savanykás íz, ami szerintem éppen elegendő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?