r
Nosalty Logó

Tárkonyos raguleves Zsuzsa konyhájából

8zsuzsa8
Tárkonyos raguleves Zsuzsa konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

239
Kalória
19g
Fehérje
18g
Szénhidrát
10.5g
Zsír
450.8g
Víz
47.3g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
5.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 954 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 46 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    450.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    649 micro
  • β-karotin
    2278 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1323 micro
Összesen 239 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2074.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1035 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1803.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    891 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    800 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2598 micro
  • β-karotin
    9111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    5293 micro
Összesen 954 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    85.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    122 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 46 kcal

Elkészítés

  1. A húst apró kockákra vágjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk (megreszeljük).
  3. A zöldségféléket meghámozzuk, felkockázzuk.
  4. Egy fazékban az olajon megfuttatjuk a hagymát, majd rádobjuk a húst, és együtt pirítjuk, mag a hús fehér nem lesz.
  5. Hozzáadjuk a zöldségeket és a borsót, megsózzuk. Együtt még 1-2 percig pirítjuk.
  6. Felöntjük egy liter vízzel.
  7. A tárkonyt, szemesborsot, sáfrányos szeklicét teatojásban tesszük a levesbe. Fűszerezzük szerecsendióval, gyömbérrel. Ha kell, utánasózzuk.
  8. Háromnegyed óráig főzzük, míg puha nem lesz.
  9. Kivesszük a teatojást. Ha aszalt paradicsomot használtunk, vegyük ki, aprítsuk fel éles késsel, majd tegyük vissza a levesbe.
  10. Savanyítsuk citromlével ízlés szerint, végül szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 50 p

Édesanyámtól tanultam, gyakori leves nálunk. Az ára mindig attól függ, az év melyik részében főzöm. Nyáron friss zöldborsóval, paradicsommal, tárkonnyal készítem, télen mirelit zöldborsót használok, aszalt paradicsomot vagy a mélyhűtőbe eltett koktélparadicsomot. Ilyenkor előveszem a sós ecetben eltett tárkonyt is, ekkor nem kell már bele citrom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek