r
Nosalty Logó

Tárkonyos nyúlraguleves Fonott Kalácstól

Fonott Kalács
Tárkonyos nyúlraguleves Fonott Kalácstól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

550
Kalória
35.2g
Fehérje
59.5g
Szénhidrát
19.3g
Zsír
911.6g
Víz
188.5g
Koleszterin
11.7g
Élelmi rost
13.7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2741 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 48 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1108.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    911.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1534 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    722 micro
  • α-karotin
    3196 micro
  • β-karotin
    8119 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    524 micro
  • Lut-zea
    1955 micro
Összesen 550 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    175.8 g

Zsír

  • Összesen
    96.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5543.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    867 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    532 mg
  • Foszfor
    2780 mg
  • Nátrium
    1054 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    297.6 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

Víz

  • Összesen
    4558 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7670 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    53 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1184 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3609 micro
  • α-karotin
    15981 micro
  • β-karotin
    40597 micro
  • β-crypt
    265 micro
  • Likopin
    2618 micro
  • Lut-zea
    9774 micro
Összesen 2741 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    84.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    295 micro
  • β-karotin
    750 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    48 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 48 kcal

Elkészítés

  1. A csontos húst megmossuk, tenyérnyi darabokra vágjuk, a belsőségeket külön szedjük egy kis tálba, és félrerakjuk a hűtőbe.
  2. A zöldségeket meghámozzuk, a répát, fehérrépát felkarikázzuk, a krumplit kockázzuk, a karalábét, zellert elég csak nagyobb szeletekre vágni. A paradicsomot keresztben a közepéig metsszük be. A vöröshagymát felaprítjuk minél kisebb darabokra.
  3. Egy nagy fazékban megolvasztjuk a zsírt, és megdinszteljük rajta a hagymát. Rádobjuk a húst, kicsit megpirítjuk, majd a zöldségeket (a borsó kivételével) is hozzáadjuk. Kevergetés mellett sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, ráöntjük az ecetet, a citromlevet és a zöldfűszereket. Felöntjük vízzel addig, hogy teljesen ellepje, ez kb 2-3 litert jelent. Fedő alatt főzzük, amíg a hús és a zöldségek teljesen megpuhultak.
  4. Egy tálba kimerünk 2-3 deci levest, amit jó alaposan összekeverünk a tejföllel, és visszaöntjük a levesbe. Beledobjuk a májat és a borsót is.
  5. Galuskát készítünk egy tojásból, 3 ek vízből, amihez kb 8-10 ek lisztet keverünk. Kanállal beleszaggatjuk a levesbe, és forrásig főzzük.
  6. A csontos húst kivesszük a levesből, én a zellert és a karalábét is kiszedem, majd külön tálban tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 70 p

Ragulevest sokféleképpen lehet főzni, a neten fellelt receptek között vannak eltérések, tapasztalataim szerint igyekeztem összeszedni a legjobb recepteket, hogy egy sajátot gyúrjak belőle. Szeretem, de magam még soha nem főztem ilyet. A római tálas kakukkfüves nyúlsült receptem után a megmaradt bordát, gerincet és belsőségeket a fagyasztóba raktam, és fogalmam sem volt róla, mit csináljak belőle. Most jött el az ideje, hogy felhasználjam, de mivel nem sok hús van rajta, ezért jött az ötlet a ragulevesre, amiben a kevés húst pótolja a sok intenzív íz, ami belekerül. Sajnos nem ér fel egy borjú vagy sertés ragulevessel, de ha valaki egész nyulat vesz sütésre, annak hasznos lehet ez a recept, ha nincs ötlete, mihez kezdjen a csontos hússal és a belsőségekkel. Gombát nem raktam bele, mert nem volt otthon, de aki szereti, rakhat bele nyugodtan.

További receptek

Klasszikus meggyleves

Nem telhet el nyár hűvös meggyleves nélkül, készítsük hát el a legklasszikusabb, legretróbb, nagymamás verziót ebből a magyaros, nyári fogásból. Alaposan behűtve, önmagában a ...

Lakos Benedek

Húsvéti sonkaleves tejfölösen

Húsvétkor érdemes a sonka főzőlevét is felhasználni, például ebben a laktató és ízes sonkalevesben! Természetesen a húsvéti sonkából is kerül bele, de az ízek nagyját a sonka ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek