r
Nosalty Logó

Csirkeraguleves zöldbabbal és tárkonnyal Iluskától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Csirkeraguleves zöldbabbal és tárkonnyal Iluskától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 349 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    709 micro
Összesen 349 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2190 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1074 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1447.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1732 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2837 micro
Összesen 1395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát. Piros fűszerpaprikával hintjük, és rászedjük az előzőleg kockára vagdosott csirkehúst. Fehéredésig kevergetjük, sózzuk, bazsalikommal, tárkonnyal ízesítjük.
  2. Majd felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a tisztított, kisebb darabokra vágott zöldbabot. A tört fokhagymát is hozzátesszük. A tejfölt elkeverjük a liszttel, kevés vízzel, simára keverjük. Hozzámerünk egy merőkanálnyi levet a forró levesből, hogy kiegyenlítsük a hőkülönbséget, és így besűrítjük a levest.
  3. A végén adjuk hozzá a borsikafüvet. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3797
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lassan már terem a kertemben a zöldbab. Ha már tudom szedni, mindig készítek belőle valamilyen fincsi levest. Én chili paprikával is ízesítem, mert nagyon szeretjük!! :-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek