Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bakonyi betyárleves Éva házias konyhájától

Bakonyi betyárleves Éva házias konyhájától
Bakonyi betyárleves Éva házias konyhájától
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családom egyik kedvelt étele.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát csíkokra, a hagymát és a paprikát apróra fölvágjuk. Egy megfelelő fazékban fölhevítjük az olajat, és beleöntjük a fölvágott szalonnát, hagymát, paprikát, és együtt sütjük.
  2. Amikor már kezd egy kis színe lenni, akkor hozzáadjuk az apróra fölvágott fokhagymát és a paradicsompürét.
  3. Pár másodpercig sütjük, majd a fűszerpaprikával is megszórjuk. A földarabolt húst is hozzáadjuk.
  4. Megszórjuk fűszerrel, és fölöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Forrás után sózzuk.
  5. Amikor már majd nem puha a hús, akkor hozzáadjuk a fölkockázott burgonyát, a fölszeletelt gombát és a zöldségeket. Ha a hús és a zöldségek is puhára főttek, elkészítjük a habarást.
  6. 2 evőkanál lisztet csomómentesre keverünk egy kevés vízzel, a tejfölt is hozzákeverjük. A levesből is adunk hozzá, egyfajta hőkiegyenlítést végzünk, és besűrítjük a levesünket vele.
  7. Az ízlés szerinti mennyiségű kaport is pár percig a levesbe belefőzzük. Én készítettem még egy tojásból, liszt hozzáadásával, csipetketésztát, igény szerin még azzal is lehet gazdagítani a levest. Jó étvágyat.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 052
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.14.
151 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sertésraguleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kutas
kutas Sun, 2020-02-16 10:07

Mifelénk csirkezúza pörkölt az alap, sok-sok erdei gombával, kaporral és főző tejszínnel behabarva, a végén vajgaluskával gazdagítva.

655
vöröshagyma 2 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
kolozsvári szalonna 200 g
fokhagyma 4 gerezd
sűrített paradicsom 1 ek
napraforgó olaj 3 ek
sertéslapocka 500 g
burgonya 500 g
csiperkegomba 400 g
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
halványító zeller 1 közepes szár
petrezselyem 1 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 1800 ml
finomliszt 2 ek
tejföl 200 g
kapor 1 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint