r
Nosalty Logó

Bakonyi betyárleves Éva házias konyhájától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva házias konyhája
Bakonyi betyárleves Éva házias konyhájától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 655 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3935 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 86 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1245 micro
  • β-karotin
    3535 micro
  • β-crypt
    154 micro
  • Likopin
    767 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 655 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.6 g

Zsír

  • Összesen
    295.8 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    653 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4156.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    2136 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    3655.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2388 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    393 mg
  • D vitamin:
    377 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    7469 micro
  • β-karotin
    21207 micro
  • β-crypt
    926 micro
  • Likopin
    4604 micro
  • Lut-zea
    966 micro
Összesen 3935 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    164 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    101 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 86 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát csíkokra, a hagymát és a paprikát apróra fölvágjuk. Egy megfelelő fazékban fölhevítjük az olajat, és beleöntjük a fölvágott szalonnát, hagymát, paprikát, és együtt sütjük.
  2. Amikor már kezd egy kis színe lenni, akkor hozzáadjuk az apróra fölvágott fokhagymát és a paradicsompürét.
  3. Pár másodpercig sütjük, majd a fűszerpaprikával is megszórjuk. A földarabolt húst is hozzáadjuk.
  4. Megszórjuk fűszerrel, és fölöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Forrás után sózzuk.
  5. Amikor már majd nem puha a hús, akkor hozzáadjuk a fölkockázott burgonyát, a fölszeletelt gombát és a zöldségeket. Ha a hús és a zöldségek is puhára főttek, elkészítjük a habarást.
  6. 2 evőkanál lisztet csomómentesre keverünk egy kevés vízzel, a tejfölt is hozzákeverjük. A levesből is adunk hozzá, egyfajta hőkiegyenlítést végzünk, és besűrítjük a levesünket vele.
  7. Az ízlés szerinti mennyiségű kaport is pár percig a levesbe belefőzzük. Én készítettem még egy tojásból, liszt hozzáadásával, csipetketésztát, igény szerin még azzal is lehet gazdagítani a levest. Jó étvágyat.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4304
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bakonyi betyárleves Éva házias konyhájától
Éva házias konyhája 159 recept

Családom egyik kedvelt étele.

Hozzászólások (1)

kutas

Mifelénk csirkezúza pörkölt az alap, sok-sok erdei gombával, kaporral és f?z? tejszínnel behabarva, a végén vajgaluskával gazdagítva.

Éva házias konyhája

Eltudom képzelni,hogy ugy is nagyon finom lehet. Egyszer majd kiprobálom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.