Bakonyi betyárleves Éva házias konyhájától
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
8 kcal
-
218 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
2 kcal
-
35 kcal
-
83g sertéslapocka197 kcal
-
83g burgonya48 kcal
-
67g csiperkegomba14 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
1 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g víz0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
1g kapor0 kcal
-
0 kcal
Összesen
655
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
49 kcal
-
200g kolozsvári szalonna1310 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
13 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
500g sertéslapocka1180 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
400g csiperkegomba85 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
5 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1800g víz0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
3g kapor1 kcal
-
0 kcal
Összesen
3935
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
1 kcal
-
4.4g kolozsvári szalonna29 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.4g sűrített paradicsom0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
11g sertéslapocka26 kcal
-
11g burgonya6 kcal
-
8.8g csiperkegomba2 kcal
-
5.3g sárgarépa2 kcal
-
3.9g fehérrépa3 kcal
-
0.9g halványító zeller0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
39.5g víz0 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
-
4.4g tejföl9 kcal
-
0.1g kapor0 kcal
-
0 kcal
Összesen
86
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.6 g
Zsír
-
Összesen 49.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 692.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 356 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 609.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 398 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 1245 micro
-
β-karotin 3535 micro
-
β-crypt 154 micro
-
Likopin 767 micro
-
Lut-zea 161 micro
Összesen
655
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135.6 g
Zsír
-
Összesen 295.8 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 126 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 653 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4156.4 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 627 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 387 mg
-
Foszfor 2136 mg
-
Nátrium 772 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 193.1 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 3655.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2388 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 393 mg
-
D vitamin: 377 micro
-
K vitamin: 146 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 454 micro
-
Kolin: 508 mg
-
Retinol - A vitamin: 258 micro
-
α-karotin 7469 micro
-
β-karotin 21207 micro
-
β-crypt 926 micro
-
Likopin 4604 micro
-
Lut-zea 966 micro
Összesen
3935
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 91.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 164 micro
-
β-karotin 465 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 101 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
86
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
200 g kolozsvári szalonna
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 ek sűrített paradicsom
-
3 ek napraforgó olaj
-
500 g sertéslapocka
-
500 g burgonya
-
400 g csiperkegomba
-
3 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 közepes szár halványító zeller
-
1 ek petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
1800 ml víz
-
2 ek finomliszt
-
200 g tejföl
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
- A szalonnát csíkokra, a hagymát és a paprikát apróra fölvágjuk. Egy megfelelő fazékban fölhevítjük az olajat, és beleöntjük a fölvágott szalonnát, hagymát, paprikát, és együtt sütjük.
- Amikor már kezd egy kis színe lenni, akkor hozzáadjuk az apróra fölvágott fokhagymát és a paradicsompürét.
- Pár másodpercig sütjük, majd a fűszerpaprikával is megszórjuk. A földarabolt húst is hozzáadjuk.
- Megszórjuk fűszerrel, és fölöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Forrás után sózzuk.
- Amikor már majd nem puha a hús, akkor hozzáadjuk a fölkockázott burgonyát, a fölszeletelt gombát és a zöldségeket. Ha a hús és a zöldségek is puhára főttek, elkészítjük a habarást.
- 2 evőkanál lisztet csomómentesre keverünk egy kevés vízzel, a tejfölt is hozzákeverjük. A levesből is adunk hozzá, egyfajta hőkiegyenlítést végzünk, és besűrítjük a levesünket vele.
- Az ízlés szerinti mennyiségű kaport is pár percig a levesbe belefőzzük. Én készítettem még egy tojásból, liszt hozzáadásával, csipetketésztát, igény szerin még azzal is lehet gazdagítani a levest. Jó étvágyat.
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 151
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4904
- Feltöltés dátuma: 2020. február 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva házias konyhája
159 recept
Családom egyik kedvelt étele.