Nyúlmáj

Nyúlmáj

Leírás

Hazánkban a nyúlhús a drágább, ritkábban beszerezhető és kevésbé gyakran fogyasztott ételek közé tartozik, pedig a nyúlhús rendkívül egészséges. Fehér húsának zsírtartalma alacsony, fehérjében gazdag, könnyen emészthető. Magyarországon a nyúlmáj talán a nyúlhús legkedveltebb része. A máj kiemelkedően fontos vasforrása a szervezetnek, érdemes rendszeresen fogyasztani. A nyúl mája rendkívül ízletes, de markáns íze és szaga miatt nem árt fokhagymás tejbe áztatni felhasználása előtt, akár egy egész napra is. Számtalan módon elkészíthetjük, tehetjük levesbe, süthetjük, párolhatjuk, készíthetünk belőle gombás, lecsós, vagy éppen tejszínes ragut, illetve rizottót, de kitűnően illenek hozzá a gyümölcsös köretek is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

7 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek

HETI MENÜ: házias fogások, amelyektől egy balatoni nyaralóban érzed magad

Lecsó kolbásszal, rántott hekk, főtt kukorica, lángos sok tejföllel vagy ducira töltött töltött paprika? Csupa-csupa nyári fogást hoztunk, amelyek a nagyi nyaralójában levő rezsón is simán összedobhatók! Ha pedig nem utaztok idén, legalább ezekkel a receptekkel nosztalgiázzatok! Finom lesz, ígérjük...főzzetek velünk jövő héten is!