Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos nyúlragu leves cipóban

Tárkonyos nyúlragu leves cipóban
Tárkonyos nyúlragu leves cipóban
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a nyulat. Néha-néha hozzájutok egyhez. Ebből a példányból, a combok kivételével ragu lett.
 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A forró levest cipóban tálaltam. Jó étvágyat kívánok.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nyúlhúst kisebb kockákra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát zsíron aranysárgára pirítjuk, majd rátesszük a húst, pár percig együtt pirítjuk, majd megszórjuk a liszttel, megkeverjük. Felöntjük megfelelő mennyiségű vízzel, sózzuk, fűszerezzük.
  2. A megtisztított zöldségeket apróra vágjuk, vajon pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, zöldborsót, apróra vágott petrezselyemzöldet, átforgatjuk. Mikor a hús félig megfőtt, mehetnek bele a zöldségek. Tárkonnyal megszórjuk, néhány citromszeletet adunk hozzá, készre főzzük, vajas galuskát szaggatunk bele. Végül a tejszínnel besűrítjük.
  3. Az erre a célra készült cipók tetejét levágjuk, belsejüket óvatosan kivájjuk, és az így készült "tányérokat" 5 percre forró sütőbe tesszük, majd ebben tálaljuk a levest.

  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 12 233
elküldve: 3
receptkönyvben: 78
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldséges nyúlragu

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Fri, 2012-01-27 20:31

kedves Zenyka!
Örülök, hogy ízlett a nyúlragu levesem, próbáld ki a többi receptemet is.
Az elkészítésükhöz sok sikert és kellemes hétvégét kívánok!
üdv: Marcsi

Zenyka
Zenyka Fri, 2012-01-27 18:47

Szia!

Most készítettem el a levesedet - sajnos cipó nélkül -, nagyon finom lett! Köszönöm a receptet!:)

533
nyúlhús 60 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 2 db
fehérrépa 3 db
petrezselyem 1 csokor
karalábé 1 kis db
zeller 1 kis db
gomba 10 dkg
zöldborsó 25 dkg
citrom 1 db
főzőtejszín 2 dl
mangalica zsír 1 ek
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
zsemle 6 db
víz 2.5 l