Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babkrémleves 3. - szalonnacsipsszel

Babkrémleves 3. - szalonnacsipsszel
Babkrémleves 3. - szalonnacsipsszel
84 perc / előkészület: 10 perc főzés: 70 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudom honnan van ez a recept, de ez mostanában a kedvenc krémlevesem. Ha nincs időm, akkor konzervbabot szoktam belerakni,így hamarabb készen van. Szerintem szuper leves!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bacont ropogósra sütjük. Zsírjában a hagymát és a zúzott fokhagymát kevergetve 2-3 perc alatt megfuttatjuk. A répát és a gyökeret karikákra vágjuk, a hagymákra dobjuk, 1-2 percig rázogatva pirítjuk, azután kb. 1,4 l vízzel felöntjük.
  2. Nagy lángon fölforraljuk, majd a babot is hozzáadjuk. Megsózzuk, a babérlevéllel fűszerezzük. Kis lángra állítjuk, és egy óra alatt puhára főzzük.
  3. A tejfölt a liszttel simára keverjük, a puha bab levét ezzel sűrítjük, azaz 2-3 percig kevergetve forraljuk.
  4. Amikor kész, a babérlevelet kidobjuk belőle, majd a levest mixerrel pürésítjük.
  5. Végül borssal, majorannával és a finomra vágott petrezselyemel fűszerezzük. Sült baconnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 025
elküldve: 1
receptkönyvben: 72
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

esztersilver

Mióta szakács: 2011.02.27.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

pürés bableves baconnel, babos krémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Sun, 2012-10-07 10:27

Tetszik a levesed, ma elkészítettem a családnak. A lisztes sűrítést én mindig egy-két szem krumplival oldom meg. Köszi!

462
fehérbab 25 dkg
bacon 8 szelet
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
sárgarépa 1 nagy db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
tejföl 150 g
finomliszt 1 dkg
majoranna 0 ízlés szerint
víz 1.4 l