Sonkalé

Sonkalé

Leírás

A sonkalé a sonka főzése után megmaradó lé, amely különleges ízének köszönhetően számos finom étel készítéséhez felhasználható. A megmaradt sonkalé felhasználása nem csak praktikus, de általában elmondható, hogy a házilag készített alapleveknek sokkal jobb íze van, mint a sűrítményeknek, poroknak, kockáknak. A saját magunk által készített alaplevek legnagyobb előnye, hogy a további felhasználásától függően variálhatjuk a sózást, fűszerezést. A sonkalé ízét fokozhatjuk, ha már a sonka főzése során ízesítjük a főzővizet, például hagymával, fokhagymával, borssal. A füstös ízű sonkalé kiváló alapanyaga savanyú leveseknek, bablevesnek, babfőzeléknek vagy akár lencselevesnek, főzeléknek is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Sonkalé

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

sonkalé?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ebbe a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.