Sonkalé

Leírás

A sonkalé a sonka főzése után megmaradó lé, amely különleges ízének köszönhetően számos finom étel készítéséhez felhasználható. A megmaradt sonkalé felhasználása nem csak praktikus, de általában elmondható, hogy a házilag készített alapleveknek sokkal jobb íze van, mint a sűrítményeknek, poroknak, kockáknak. A saját magunk által készített alaplevek legnagyobb előnye, hogy a további felhasználásától függően variálhatjuk a sózást, fűszerezést. A sonkalé ízét fokozhatjuk, ha már a sonka főzése során ízesítjük a főzővizet, például hagymával, fokhagymával, borssal. A füstös ízű sonkalé kiváló alapanyaga savanyú leveseknek, bablevesnek, babfőzeléknek vagy akár lencselevesnek, főzeléknek is.

Sonkalé
0
Kalória
-
Fehérje
-
Szénhidrát
-
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Sonkalé

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm sonkalé?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

40 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...