Sonkalé

A sonkalé a sonka főzése után megmaradó lé, amely különleges ízének köszönhetően számos finom étel készítéséhez felhasználható. A megmaradt sonkalé felhasználása nem csak praktikus, de általában elmondható, hogy a házilag készített alapleveknek sokkal jobb íze van, mint a sűrítményeknek, poroknak, kockáknak. A saját magunk által készített alaplevek legnagyobb előnye, hogy a további felhasználásától függően variálhatjuk a sózást, fűszerezést. A sonkalé ízét fokozhatjuk, ha már a sonka főzése során ízesítjük a főzővizet, például hagymával, fokhagymával, borssal. A füstös ízű sonkalé kiváló alapanyaga savanyú leveseknek, bablevesnek, babfőzeléknek vagy akár lencselevesnek, főzeléknek is.
Bármikor.
Hűtőben.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
A gyárban állítólag 14 éves gyerekek csontoztak csirkét, az ellenőrzés során pedig a vezetőség megpróbálta elbújtatni őket.
NosaltyHa nem szeretnéd hűlt helyét találni a boltok polcain ennek az élelmiszernek, akkor mihamarabb vegyél belőle.
NosaltyHa van már otthon air fryerünk, akkor azért, ha még nem, akkor pedig sóvárgásból-álmodozásból mentsük el az alábbi recepteket, jól fognak jönni!
NosaltyLetudhatjuk az ünnepi hajsza nagy részét, ha már most elkészítünk egyet-kettőt az alábbi hosszan elálló karácsonyi süteményekből. Nem fognak megromlani, bepenészedni, csak álljuk meg a folytonos rájuk járást!
Ha szeretnénk elkerülni a magas vérnyomást, akkor érdemes csínján bánni az egyik népszerű tejtermék fogyasztásával.
A sós sütemények különlegesebbé teszik az ünnepi menüt, kiváló alternatívát nyújtva az édességek mellett. Kényeztesd te is családodat saját készítésű sós ínyencségekkel ezen a karácsonyon!