Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos-aszútörkölyös őzraguleves

Tárkonyos-aszútörkölyös őzraguleves
Tárkonyos-aszútörkölyös őzraguleves
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A történet úgy kezdődött, hogy kaptam egy kis őzhúst.. ez lett belőle.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockázott őzhúst jól mossuk át, majd szárítsuk le a vizet róla. Forgassuk át a zsiradékon, majd mikor már átpirult, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, majd a megtisztított és felkarikázott sárgarépát, fehérrépát, megpucolt és felkockázott laskagombát, zellert és karalábét. Kissé dinszteljük meg.
  2. Lisztszórással sűrítsük, pirítsuk egy keveset, majd öntsük rá a borecetet. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tárkonyt és a babérlevelet, majd öntsük fel 1,5 liter vízzel, és főzzük készre. Mikor elkészült, adjunk hozzá tokaji aszútörköly pálinkát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 284
elküldve: 1
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ledomoni

Mióta szakács: 2014.11.17.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pálinkás őzleves, zöldséges őzraguleves pálinkával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

165
őzhús 30 dkg
kacsazsír 1 ek
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 3 gerezd
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
laskagomba 20 dkg
karalábé 1 kis db
zeller 1 kis db
tárkony 1 teáskanál
vörösborecet 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
babérlevél 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 l
pálinka 3 ek