r
Nosalty Logó

Bárányraguleves kaprosan

Ceglédi Manka
Bárányraguleves kaprosan
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

508
Kalória
27g
Fehérje
25.6g
Szénhidrát
33.6g
Zsír
693.6g
Víz
107.5g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
8.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 508 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2026 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    899.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    693.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    530 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1263 micro
  • β-karotin
    3073 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 508 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    108 g

Zsír

  • Összesen
    134.2 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3596.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    899 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1430 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    2774.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2120 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    572 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    5052 micro
  • β-karotin
    12293 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 2026 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    79 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 63 kcal

Elkészítés

  1. Az apró kockára vágott vöröshagymát kacsazsíron üvegesre pároljuk, és rádobjuk a felkockázott bárányhúst és a felkockázott paradicsomot. Megsózzuk, és hozzáadjuk a (lehetőleg frissen őrölt vagy mozsárban megtört) köményt, amivel kissé megpirítjuk. Fekete borssal meghintjük.
  2. Hozzáadjuk a felaprított zöldbabot és a gyökérzöldségeket, a felkockázott krumplit és a megtisztított, egész fokhagymagerezdeket, és a hússal együtt kicsit pirítjuk azokat is, majd felöntjük (kb. 1,5 l) vízzel. Sózzuk.
  3. Beletesszük a babérleveleket, és puhára főzzük a ragu alkatrészeit. Megkóstoljuk, ízlés szerint után sózzuk, borsozzuk.
  4. Végül belekeverjük a tejszínt, valamint a felaprított kaprot, és az egészet összeforraljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 60 p

Előfordul, hogy főzés közben változik a cél... :) Ez a ragu eredetileg palóclevesnek indult, de rám mosolygott egy csokornyi friss kapor, és ez kissé eltérített. El tudom képzelni burgonyagombóckákkal gazdagítva is. A kömény pirítását fontos mozzanatnak tartom, de a zöldségek arányát és fajtáját szerintem nyugodtan variálja mindenki ízlése szerint. 

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...