Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bárányraguleves kaprosan

Bárányraguleves kaprosan
Bárányraguleves kaprosan
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Előfordul, hogy főzés közben változik a cél... :) Ez a ragu eredetileg palóclevesnek indult, de rám mosolygott egy csokornyi friss kapor, és ez kissé eltérített. El tudom képzelni burgonyagombóckákkal gazdagítva is. A kömény pirítását fontos mozzanatnak tartom, de a zöldségek arányát és fajtáját szerintem nyugodtan variálja mindenki ízlése szerint. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apró kockára vágott vöröshagymát kacsazsíron üvegesre pároljuk, és rádobjuk a felkockázott bárányhúst és a felkockázott paradicsomot. Megsózzuk, és hozzáadjuk a (lehetőleg frissen őrölt vagy mozsárban megtört) köményt, amivel kissé megpirítjuk. Fekete borssal meghintjük.
  2. Hozzáadjuk a felaprított zöldbabot és a gyökérzöldségeket, a felkockázott krumplit és a megtisztított, egész fokhagymagerezdeket, és a hússal együtt kicsit pirítjuk azokat is, majd felöntjük (kb. 1,5 l) vízzel. Sózzuk.
  3. Beletesszük a babérleveleket, és puhára főzzük a ragu alkatrészeit. Megkóstoljuk, ízlés szerint után sózzuk, borsozzuk.
  4. Végül belekeverjük a tejszínt, valamint a felaprított kaprot, és az egészet összeforraljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 284
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ceglédi Manka

Mióta szakács: 2019.04.21.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bárányleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

540
kacsazsír 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
bárányhús 50 dkg
paradicsom 1 közepes db
burgonya 2 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
vajbab 20 dkg
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
fokhagyma 2 gerezd
fekete bors 1 csipet
babérlevél 2 db
főzőtejszín 2 dl
kapor 1 csokor
0 ízlés szerint
víz 15 dl