Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos csirkeragu leves annácska konyhájából

Tárkonyos csirkeragu leves annácska konyhájából
Tárkonyos csirkeragu leves annácska konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem kedvenc levese :) Gyakran elkészítem, cipóban tálalva nagyon guszta, hamar elkészíthető és nagyon finom! :)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 kis kocka fűszervajat (olaj is jó) kiolvasztunk a tűzhelyen, rádobjuk az apró kockára vágott hagymát, üvegesre pirítjuk lassú tűzön, majd rátesszük a kockára vágott csirkemellet. Kifehéredésig sütjük, felöntjük 2-2,5 l vízzel.
  2. Megpucoljuk a zöldségeket, karikára vágjuk a répát és a paszternákot, kis kockára vágjuk a karalábét, megmossuk, és a levesbe tesszük. Ehhez jön még a gomba és a zöldborsó is.
  3. Amikor felfőtt jöhet bele a leveskocka, só, bors, fokhagyma (egyben) és a tárkony. Amikor megpuhultak a zöldségek és hús, lehúzzuk a tűzről.
  4. A tejszínt és a tejfölt elkeverjük habverővel, kicsi vizet adunk hozzá, majd a lisztet is beletesszük. A levesből merünk hozzá levet, és csomómentesre keverjük, majd beleöntjük a levesbe.
  5. Forrástól számítva 10-15 percig főzzük, megkóstoljuk, és ha szükséges, még fűszerezzük. A végén egy fél citrom levét belefacsarjuk.
  6. Cipóban vagy tányérban tálaljuk. A cipó tetejét levágjuk, kikaparjuk a belsejét, picit sütőben ropogósra pirítjuk, és beleszedjük a levest :) Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 833
elküldve: 3
receptkönyvben: 70
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

annácska

Mióta szakács: 2014.03.04.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

raguleves, cipóban tálalt csirkeraguleves, tejszínes-tejfölös csirkeraguleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

annacska87
annácska / annacska87 Sat, 2014-04-19 23:38

Köszönöm szépen :) Örülök hogy tetszik,majd írd meg hogy sikerült :)Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!

508
csirkemell filé 50 dkg
gombakonzerv 1 db
zöldborsó 20 dkg
sárgarépa 3 közepes db
pasztinák 3 közepes db
karalábé 1 nagy db
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
fűszervaj 2 ek
leveskocka 2 db
1 teáskanál
fehér bors 1 kávéskanál
tárkony 1 ek
főzőtejszín 3 dl
tejföl 2 ek
finomliszt 1 púpozott ek
citromlé 0.5 citromból nyert
víz 2.5 l
kenyér 20 dkg