r
Nosalty Logó

Tandoori csirke zöld rizzsel

Évi néni
Tandoori csirke zöld rizzsel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

962
Kalória
50.6g
Fehérje
75.5g
Szénhidrát
52.3g
Zsír
512.7g
Víz
174.8g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
10.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2884 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2244 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    702 mg
  • Nátrium
    1067 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    512.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    647 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    3660 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.7 g

Zsír

  • Összesen
    157 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6732.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    716 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    2105 mg
  • Nátrium
    3201 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    226.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1538.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    669 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    502 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1940 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    785 micro
Összesen 2884 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    518 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet nagyobb, 3x3 kockákra vágjuk és a joghurtból, 1 ek tandoori masalából kevert pácba tesszük 3-4 órára, de még jobb egész éjszakára.
  2. Másnap a csirke kockákról nagyjából lerázogatjuk a fűszeres joghurtot és grillnyársra húzzuk, 15 perc alatt meggrillezzük.
  3. A 2 ek vajon az őrölt 1-1- tk római köményt és koriandermagot fél perc alatt megpirítjuk, afelaprított vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymást és gyömbért, a garam masalát és a tandoori masalát, ezt felöntjük a kókusztejjel, a paradicsommal, amit csak szétnyomkodunk benne, hozzáadunk 2 ek aprított korianderzöldet, és fél óra alatt lassú tűzön sűrű mártást főzünk.
  4. 2 ek vajon 1-1 tk római köményt és koriandermagot fél perc alatt megpirítunk, hozzáadjuk a megmossott, lecsepegtetett rizst, rádobjuk a felaprított 2-2 ek petrezselyem- ill. korianderzöldet, fél percig dinszteljük, majd felöntjük 3 dl vízzel, hozzáaadjuk a fél kk zöld ételfestéket, és fedő alatt megpároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Az indiait mindig el tudom sütni a családomnak. Ha nincs ötlet, csak húzogatják a vállukat, ezt mindig felajánlhatom, mert biztos nyerő. Vigyázat, aki nem szereti a csípőset, az kevesebb tandoori masalát használjon, mert nem sajnálják belőle a chilit!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek