r
Nosalty Logó

Tandoori csirke zöld rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Tandoori csirke zöld rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 962 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2884 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 137 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2244 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    702 mg
  • Nátrium
    1067 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    647 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    3660 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 962 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.7 g

Zsír

  • Összesen
    157 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6732.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    716 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    2105 mg
  • Nátrium
    3201 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1538.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    669 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    502 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1940 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    785 micro
Összesen 2884 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    518 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet nagyobb, 3x3 kockákra vágjuk és a joghurtból, 1 ek tandoori masalából kevert pácba tesszük 3-4 órára, de még jobb egész éjszakára.
  2. Másnap a csirke kockákról nagyjából lerázogatjuk a fűszeres joghurtot és grillnyársra húzzuk, 15 perc alatt meggrillezzük.
  3. A 2 ek vajon az őrölt 1-1- tk római köményt és koriandermagot fél perc alatt megpirítjuk, afelaprított vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymást és gyömbért, a garam masalát és a tandoori masalát, ezt felöntjük a kókusztejjel, a paradicsommal, amit csak szétnyomkodunk benne, hozzáadunk 2 ek aprított korianderzöldet, és fél óra alatt lassú tűzön sűrű mártást főzünk.
  4. 2 ek vajon 1-1 tk római köményt és koriandermagot fél perc alatt megpirítunk, hozzáadjuk a megmossott, lecsepegtetett rizst, rádobjuk a felaprított 2-2 ek petrezselyem- ill. korianderzöldet, fél percig dinszteljük, majd felöntjük 3 dl vízzel, hozzáaadjuk a fél kk zöld ételfestéket, és fedő alatt megpároljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8722
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tandoori csirke zöld rizzsel
Évi néni 1830 recept

Az indiait mindig el tudom sütni a családomnak. Ha nincs ötlet, csak húzogatják a vállukat, ezt mindig felajánlhatom, mert biztos nyerő. Vigyázat, aki nem szereti a csípőset, az kevesebb tandoori masalát használjon, mert nem sajnálják belőle a chilit!

Hozzászólások (3)

Törölt felhasználó

Szia! Ha kicsit több petrezselymet dinsztelsz zsiradékban mint a szokásos és arra dobod rá a rizst akkor zöld lesz,és nem kell a festék.Na ennyire azért nem lesz zöld,de szép!üdv Csató

Évi néni

Szia! Eredetileg én sem akartam, de elgondolkodtam, hogy miért olyan zöld az indiai étteremben, és arra jutottam, hogy ezért. A tandoori csirke is azért ennyire piros, mert a f?szerkeverékbe is ételfestéket tesznek. Na azért ne gondold, hogy furton-furt ételfestéket használok. El?ször én is nyomtam a sok petrezselymet, koriandert bele, de más zöld lett, sötétebb, ahogy megdinszteltem.Az indiaiban ez a rizs, meg a piros fogy a legjobban. Köszi. Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

http://www.keletiizek.hu/tandoori-masala?filter_name=tandoori szerintem a cayenni bors miat ilyen piros

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek