r
Nosalty Logó

Medvehagymás-joghurtos csirkemell

NS
Medvehagymás-joghurtos csirkemell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

337
Kalória
44.3g
Fehérje
10.7g
Szénhidrát
12g
Zsír
238g
Víz
142.4g
Koleszterin
349.1mg
Élelmi rost
5.4g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 337 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1348 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    928.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    238 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 337 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3713 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    2020 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    951.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1348 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk, és a kókuszzsíron elkezdjük pirítani. Kb 2-3 percig pirítjuk, míg egy aranybarna kérget nem kap, majd hozzáadjuk a sót. Ha nem ereszt elég levet, hozzáadunk fél dl vizet, és fedő alatt pároljuk.
  2. Kb. 5 perc párolás után hozzáadjuk a római köményt, fokhagymát, borsot és a kurkumát. A fűszerekkel együtt még 15 percet pároljuk.
  3. A medvehagymát olyan finomságúra szeljük, mint a durvára vágott petrezselyemzöldet, és a joghurttal együtt a húshoz adjuk. Némi kevergetés után további 5-8 percet pároljuk attól függően, hogy mennyi idő kell még a húsnak.
  4. Ha a hús megpuhult, levesszük a fedőt, és elkezdjük lassú lángon lefőzni a fölösleges levet róla, amíg a joghurtos medvehagyma a hús szaftjával és a fűszerekkel be nem sűrűsödik. Lustábbak levehetik a tűzhelyről, és némi hűlést követően adhatnak hozzá kb. 2 teáskanál lisztet, majd alaposan elkeverve visszatehetik a tűzre, és nagyjából 2-3 perc alatt besűrűsödik.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 35 p

A receptet saját magam kísérleteztem ki. Ebben a tavaszi időszakban, akinek lehetősége van friss medvehagymához jutni, mindenképpen érdemes kipróbálnia :). Kiváló kísérője a bulgur vagy a párolt rizs. 

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek