Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (1)

leírás

A ghee (szanszkrit szó, ejtsd: gí) hagyományos indiai élelmiszer, ami a vízibivaly vagy tehén tejéből kapott vajból készül.
A vaj hamar megromlott, a hűtve tárolás nem volt megoldható, ezért a vajat felforralták, melyből így távoztak a gyorsan romlandó alkotó elemek  (tejfehérje és tejcukor, azaz laktóz) nagy része. Vigyázat: koleszterin-tartalma nem alacsony!
A ghee-t Indiában, Pakisztánban fogyasztják, mely nem csak praktikus zsiradék, hanem az ayurvédikus gyógyítás (pl. masszázs) meghatározó alapanyaga is egyben.
A hevítés során laktózmentes zsiradékot kapunk, így a laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
Sütésre, főzésre egyaránt alkalmas.
Európában a bécsi szeletet hagyományosan a ghee egyik változatában, a vajzsírban (Butterschmalz) sütik.
A vajzsír, a vajból olvasztással és a víz elpárologtatásával nyert, legalább 99,3 % tejzsírt és max. 0,5 % vizet tartalmazó termék.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Jól záródó üvegben vagy eredeti csomagolásban akár hűtés nélkül is, sötét, hűvös helyen sokáig eltartható.

Ghee alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (1)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!