Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámmagos csirke karfiollal és tartármártással

Szezámmagos csirke karfiollal és tartármártással
Szezámmagos csirke karfiollal és tartármártással
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a zöldségköreteket a húsokhoz.

hozzávalók / 2 adag

csirke

karfiol

tartármártás

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, majd a tepsit egy kevés olajjal kikenjük.
  2. A combot pirospaprikával, sóval, vegetával, borssal, majoránnával és szezámmaggal ízesítjük. Majd lefedjük alufóliával, és körülbelül 30-40 percig sütjük, majd amikor már puha, levesszük a fóliát, és pirítjuk egy darabig.
  3. Mikor betesszük a combokat, a karfiolt felszeleteljük 2-3 cm vastagra (csak a két középső szelet maradt egyben nekem).
  4. A zsemlemorzsába belekeverjük a sót, kakukkfüvet, köményt, szezámmagot, kurkumát.
  5. A karfiolt olajjal bekenjünk (a kis darabokat egy tálba tettem, és abba öntöttem olajat, és összeráztam).
  6. Utána a morzsás keveréket ráöntjük (egy keveset hagyunk a két nagyobb szeletre), a két egyben maradt szeletet bekenjük olajjal, és a maradék morzsakeverékbe beleforgatjuk.
  7. A karfiolt a hús után rögtön lehet is betenni, mert előremelegített sütőben kell sütni, 200°C-on kb. 15-20-25 percig (amíg puha nem lesz).
  8. A tartármártást is elkészítjük, hogy addig finom legyen, a tejfölhöz hozzákeverjük ízlés szerint a majonézt, a mustárt és a sót, és egy kevés borsot.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26x11x6 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 633
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

mokiviki

Mióta szakács: 2014.09.07.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szezámmagos csirkecomb, szezámmagos karfiol, magos karfiol, tepsiben sült magos csirkecomb

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1456
csirke alsócomb 4 db
napraforgó olaj 1 dl
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
szezámmag 2 ek
karfiol 1 nagy db
zsemlemorzsa 4 ek
0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
szezámmag 2 ek
kurkuma 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
tejföl 300 g
majonéz 4 ek
mustár 3 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint