r
Nosalty Logó

Baszk paprikás csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Baszk paprikás csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 811 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1622 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 155 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1474.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    30990 micro
  • Lut-zea
    1198 micro
Összesen 811 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2949.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1116 mg
  • Nátrium
    1107 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1096 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    61980 micro
  • Lut-zea
    2396 micro
Összesen 1622 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5960 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 155 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomot leszűrjük. A kakukkfüvet megmossuk, apróra vágjuk. Hagymát és fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Paprikát megtisztítjuk, mossuk, durva kockákra vágjuk. A chorizonak a bőrét lehúzzuk, hosszában ketté, majd vékony szeletekre vágjuk.
  2. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd forró olajban körben aranybarnára pirítjuk. Kivesszük, a visszamaradt pecsenyezsírban a chorizot 2-3 perc alatt ropogósra sütjük, kivesszük.
  3. A visszamaradt pecsenyezsírban megdinszteljük a hagymát, fokhagymát és a paprikát. Rászórjuk a rizst, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, megszórjuk a kétféle paprikával, jól összekeverjük, felöntjük 350 ml fövő vízzel.
  4. Sóval, borssal fűszerezzük, hozzákavarjuk az aszalt paradicsomot, chorizot, kakukkfüvet és az olívabogyót. Ráhelyezzük a húst.
  5. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk – a legalsó sínre-, és kb. 55-60 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 226
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 18433
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy német folyóiratban olvastam ezt a receptet.  Egyszerű és finom.

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek