r
Nosalty Logó

Csirkemell savanyú káposzta ágyon sütve fűszeres újkrumplival

Ramonika
Csirkemell savanyú káposzta ágyon sütve fűszeres újkrumplival
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A krumplihoz

627
Kalória
67.3g
Fehérje
46.3g
Szénhidrát
17.9g
Zsír
568.6g
Víz
184g
Koleszterin
11.5g
Élelmi rost
6.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A krumplihoz

Összesen 627 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A krumplihoz

Összesen 2501 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A krumplihoz

Összesen 81 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4121.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    732 mg
  • Nátrium
    2937 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    568.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 627 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    269.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16485.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    948 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    586 mg
  • Foszfor
    2927 mg
  • Nátrium
    11750 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    185.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    2274.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    305 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    955 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3022 micro
Összesen 2501 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 81 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A sonkát felkockázzuk, és kevés zsiradékon megpirítjuk, majd a lecsöpögtetett, kicsavart káposztát hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, és jól átforgatjuk.
  2. A csirkemelleket hosszában félbevágjuk vagy a csirkecomb filéket sózzuk, borsozzuk őket.
  3. A káposztát egy hőálló tálba rakjuk, ráterítjük a csirkeszeleteket, alufóliával letakarjuk, és hőlégkeveréses sütőben 210 fokon 40 percig sütjük.
  4. Levesszük róla a fóliát, a sajtot rátesszük a tetejére, és megpirítjuk. (Én füstölt mozzarella szeletet szoktam rátenni.)

A krumplihoz

  1. A kisebb újkrumplikat megkaparjuk, félbevágjuk. Teflon serpenyőbe rakunk 1 ek. kókuszolajat vagy sima étolajat, belerakjuk a krumplikat, majd ízlés szerint rakunk rá sültkrumpli fűszersót és cayenne chilit (természetesen ki hogyan szereti).
  2. A serpenyőben 20 perc alatt megsütjük a krumplikat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Anyu készítette először, és a kedvencünk lett.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...