r
Nosalty Logó

Ropogós csirkeszárny vele sült burgonyával

márti1218
Ropogós csirkeszárny vele sült burgonyával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

647
Kalória
27.8g
Fehérje
29.4g
Szénhidrát
46.7g
Zsír
245.7g
Víz
151.6g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 647 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1944 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1702.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    1229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    245.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 647 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.4 g

Zsír

  • Összesen
    140.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5107.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    3686 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    737.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 1944 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

  1. A jól megmosott, leszárított szárnyakat vágjuk el az ízületeknél. Kapunk egy vastagabb, egy vékonyabb darabot és a szárnyvéget, amit ne dobjunk ki, tegyük el a mélyhűtőbe, később jó lesz egy levesbe. A szárnydarabokat sózzuk be. Tisztítsuk meg a burgonyát és szeleteljük fel ne túl vékonyan, sózzuk, borsozzuk.
  2. Készítsük el a pácot: keverjük ki a joghurtot a mustárral, fűszerekkel, áttört fokhagymával, olajjal, worcestershire szósszal. Forgassuk bele a csirkeszárnyakat, és pácoljuk egy éjszakát, de legalább pár órát.
  3. Az olajjal kikent tepsibe helyezzük el a páctól lecsöpögtetett csirkét, hogy ne fedjék egymást a darabok, hagyjunk helyet a burgonyának is. Fedjük le fóliával, tegyük a sütőbe 180 fokra egy órára, majd vegyük le a fóliát, tegyük a sütőt grill-fokozatra, ha van ilyenünk, ha nincs, süssük fólia nélkül 20 percet, közben azért nézzünk rá, meg ne égjen.
  4. Tálaljuk együtt ezt a finomságot, bármilyen saláta illik hozzá, amit szeretünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 80 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Szeretjük, és olcsó!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek