Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalonnás meggyel töltött kacsacomb

Szalonnás meggyel töltött kacsacomb
Szalonnás meggyel töltött kacsacomb
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon különleges, pikáns kacsacombot készítettem. A kacsahús, amúgy is a kedvenceim közé tartozik, de általában csak simán fűszerezve fokhagymával, rozmaringgal szoktam sütni. Most egy kissé más összeállításban készítettem. Mondanom sem kell, nagyon finomra sikeredett. Aki szereti a hús-gyümölcs párosítást, annak ajánlom, próbálja ki ezt a változatot.

hozzávalók / 2 adag

A pácoláshoz

A töltelékhez

A rizslepényhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsacombokat előző nap megtisztítjuk, kicsontozzuk, és bepácoljuk. A páchoz egy jól záródó edénybe tesszük a megtisztított vöröshagymát gerezdekre vágva, a fokhagymát reszelve vagy aprítva, egy evőkanál baracklekvárt, egy kiskanál színes borsot, 1 kiskanál őrölt köményt, a rozmaring leveleit aprítva, az olajat. A húsba jól belemasszírozzuk a pácot, és lefedve a hűtőben pihentetjük másnapig.
  2. Másnap egy serpenyőben a bacont lepirítjuk, ha túl sok zsírja van, leöntjük. Rátesszük a magozott meggyet, és hozzáadjuk a pálinkát, és kevés ideig pirítjuk, míg az alkohol elpárolog. Fűszerezzük egy kevés sóval, borssal és egy pici őrölt szegfűszeggel.
  3. Félretesszük kissé hűlni.
  4. A combfilék mindkét oldalát megsózzuk, a baconös meggyel megtöltjük és hústűvel vagy zsineggel megkötözzük, de össze is varrhatjuk, hogy ne essen ki belőlük a töltelék.
  5. Abban a serpenyőben, amiben a tölteléket készítettük, kevés zsiradékot teszünk, és minden oldalát megkapatjuk, megpirítjuk a töltött húsnak, majd egy magasabb falú edényben pici vizet aláöntve megpároljuk.
  6. A rizslepényhez sós vízben megfőzzük a rizst egy babérlevéllel, majd lecsepegtetjük. Egy tálban a tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, a burgonyakeményítővel, és hozzáadjuk a főtt rizst. Megsózzuk, borsozzuk, és jól elkeverjük. A villával vagy botmixerrel egy kissé összetörjük a rizst, de nem kell az egészet. A tojásfehérjét kemény habbá verve óvatosan beleforgatjuk. Pár percig hagyjuk pihenni, majd serpenyőben, pici olajon, lassú tűzön, hogy ne égjenek meg hirtelen, tenyérnyi lepénykéket sütünk mindkét felüket szép pirosra.
  7. Egy másik serpenyőben 2 dkg vajon a karikára vágott póréhagymát megdinszteljük pici sóval, borssal.
  8. Tálaláskor a töltött combot éles késsel felszeleteljük, mellé a rizslepényre halmozzuk a vajban párolt póréhagymát.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 847
elküldve: 3
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvásgombóc

Mióta szakács: 2011.05.27.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szalonnás meggyel töltött kacsacomb rizslepénnyel, pálinkás kacsasült, pikáns kacsacomb

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1882
kacsacomb 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
sárgabaracklekvár 1 ek
négyszínű bors 1 kk
rozmaring 3 szál
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
napraforgó olaj 1 dl
meggy 10 dkg
bacon 5 dkg
pálinka 0.5 dl
szegfűszeg 1 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rizs 15 dkg
főzőtejszín 1 dl
tojás 2 db
burgonyakeményítő 1 evőkanál
babérlevél 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
póréhagyma 1 db
vaj 2 dkg