Sárgabaracklekvár

Leírás
A sárgabarack eltárolásának egyik módja a lekvár lehet. A felezett és hámozott (nem kötelező a hámozás) érett gyümölcs főzésével nyert gyümölcskészítmény. Cukrozással és száraz dunsztolással biztosított a lekvár eltarthatósága. A jó lekvár tartósítószer nélkül is évekig friss marad, felbontás után hónapokkal is meg lehet enni. A házi sárgabarack lekvár akár 4-5 évig is eláll. A lekvár készítés körülményei közül kiemelkedően fontos a tisztaság, mert ez a tartósság záloga. A száraz dunsztolás egy forró közeget jelent, amelyben megpihen az üvegbe töltött lekvár és lassan kezd kihűlni.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Felbontás előtt sötét, hűvös helyen, felbontás után hűtőben.
100g Sárgabaracklekvár
fehérjetartalom
0.37 g
zsírtartalom
0.048 g
szénhidráttartalom
68.86 g
víztartalom
30.47 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
32 mg
Kalcium
20 mg
Foszfor
19 mg
Magnézium
4 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.02 g
Kolin
10.2 mg
C vitamin
8.8 mg
E vitamin
0.12 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0.37 g
Zsír
telített zsírsav
0.01 g
egyszeresen telített zsírsav
0.038 g
ásványi anyagok
Kalcium
20 mg
Vas
0.49 mg
Magnézium
4 mg
Foszfor
19 mg
Nátrium
32 mg
Cink
0.06 mg
Réz
0.1 mg
Mangán
0.04 mg
Szelén
2 µg
szénhidrát
rost
1.1 g
cukor
48.5 g
víz
30.47 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.016 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.076 mg
Niacin - B3 vitamin
0.036 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.02 mg
Folát
11 µg
Kolin
10.2 mg
E vitamin
0.12 mg
C vitamin
8.8 mg
B6 vitamin
0.02 g