Sárgabaracklekvár

Sárgabaracklekvár

Leírás

A sárgabarack eltárolásának egyik módja a lekvár lehet. A felezett és hámozott (nem kötelező a hámozás) érett gyümölcs főzésével nyert gyümölcskészítmény. Cukrozással és száraz dunsztolással biztosított a lekvár eltarthatósága. A jó lekvár tartósítószer nélkül is évekig friss marad, felbontás után hónapokkal is meg lehet enni. A házi sárgabarack lekvár akár 4-5 évig is eláll. A lekvár készítés körülményei közül kiemelkedően fontos a tisztaság, mert ez a tartósság záloga. A száraz dunsztolás egy forró közeget jelent, amelyben megpihen az üvegbe töltött lekvár és lassan kezd kihűlni.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás előtt sötét, hűvös helyen, felbontás után hűtőben.

100g Sárgabaracklekvár

fehérjetartalom

0.37 g

zsírtartalom

0.048 g

szénhidráttartalom

68.86 g

víztartalom

30.47 g

Hány kalória

gramm

sárgabaracklekvár?

Top ásványi anyagok

Nátrium

32 mg

Kalcium

20 mg

Foszfor

19 mg

Magnézium

4 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.02 g

Kolin

10.2 mg

C vitamin

8.8 mg

E vitamin

0.12 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.37 g

Zsír

telített zsírsav

0.01 g

egyszeresen telített zsírsav

0.038 g

ásványi anyagok

Kalcium

20 mg

Vas

0.49 mg

Magnézium

4 mg

Foszfor

19 mg

Nátrium

32 mg

Cink

0.06 mg

Réz

0.1 mg

Mangán

0.04 mg

Szelén

2 µg

szénhidrát

rost

1.1 g

cukor

48.5 g

víz

30.47 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.016 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.076 mg

Niacin - B3 vitamin

0.036 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.02 mg

Folát

11 µg

Kolin

10.2 mg

E vitamin

0.12 mg

C vitamin

8.8 mg

B6 vitamin

0.02 g

1443 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek