r
Nosalty Logó

Kolbászhússal töltött szűzérme

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Csóti Heni
Kolbászhússal töltött szűzérme
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 403 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1616 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 92 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 403 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2720.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1722 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1153.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 1616 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 92 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minden évben vágunk disznót, így a friss kolbászhúst betöltjük a szűzérmébe, és ilyenkor csak előveszem a fagyasztóból. Befűszerezem minden oldalról, egy tepsi alját vékonyan kikenem zsírral, ráhelyezem a húst és pici vizet öntök alá, lefóliázom és előmelegített sütőben kb. 1 órát sütöm.
  2. Ha puha, leveszem a fóliát. Mindkét oldalát kicsit pirosra sütöm még pár percig.
  3. Közben a burgonyát megpucolom, felkockázom és bő, sós vízben megfőzöm, leszűröm.
  4. A hagymát kockázom és a megolvasztott vajon megpirítom, majd összekeverem a burgonyával. Lehet a burgonyát krumplinyomóval is összetörni, én géppel szoktam (habverővel), krémesebb lesz az állaga. Együtt tálalom savanyúsággal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 7252
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kolbászhússal töltött szűzérme
Csóti Heni 61 recept

Minden évben vágunk disznót, és készül töltött hús is, nagyon szereti a család. Akinek nincs így előtöltve az külön is elkészítheti darálthúsból fűszerezve, hagymás, fokhagymásan a kolbászhúst, és betölti a szűzérmének a közepébe. Húsboltban viszont lehet kapni már megtöltött húst is.

Hozzászólások (2)

Csiki Piroska

Tetszik a recept ötlet és a tálalás is. Piroska

Adrien

Anno, kezd? háziasszony koromban anyósomék csináltak ilyet. Akkor még a húsokat sem ismertem. ?k tüskésnek hívták, én kis naiv, azt hittem, a húsnak ez a neve... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek