Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászhússal töltött szűzérme

Kolbászhússal töltött szűzérme
Kolbászhússal töltött szűzérme
135 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden évben vágunk disznót, és készül töltött hús is, nagyon szereti a család. Akinek nincs így előtöltve az külön is elkészítheti darálthúsból fűszerezve, hagymás, fokhagymásan a kolbászhúst, és betölti a szűzérmének a közepébe. Húsboltban viszont lehet kapni már megtöltött húst is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden évben vágunk disznót, így a friss kolbászhúst betöltjük a szűzérmébe, és ilyenkor csak előveszem a fagyasztóból. Befűszerezem minden oldalról, egy tepsi alját vékonyan kikenem zsírral, ráhelyezem a húst és pici vizet öntök alá, lefóliázom és előmelegített sütőben kb. 1 órát sütöm.
  2. Ha puha, leveszem a fóliát. Mindkét oldalát kicsit pirosra sütöm még pár percig.
  3. Közben a burgonyát megpucolom, felkockázom és bő, sós vízben megfőzöm, leszűröm.
  4. A hagymát kockázom és a megolvasztott vajon megpirítom, majd összekeverem a burgonyával. Lehet a burgonyát krumplinyomóval is összetörni, én géppel szoktam (habverővel), krémesebb lesz az állaga. Együtt tálalom savanyúsággal.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 254
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Csóti Heni

Mióta szakács: 2011.05.04.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, szüret, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kolbásszal töltött szűzérme, burgonyás szűzérme kolbásztöltelékkel, kolbászos szűzérme burgonyával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Adrien
Adrien Sun, 2012-01-15 18:11

Anno, kezdő háziasszony koromban anyósomék csináltak ilyet. Akkor még a húsokat sem ismertem. Ők tüskésnek hívták, én kis naiv, azt hittem, a húsnak ez a neve... :)

403
sertésszűz 0.5 kg
fűszersó 0 ízlés szerint
víz 0.25 dl
sertészsír 0.5 ek
vaj 5 dkg
burgonya 1 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
0 ízlés szerint