Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalámis-pepperonis pizza

Szalámis-pepperonis pizza
Szalámis-pepperonis pizza
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Házilag pizzát készíteni egyáltalán nem olyan nagy ördöngösség, mint amilyennek sokan hiszik. Kicsit ugyan időigényes, de a végeredmény egészen biztosan kárpótolni fog a befektetett munkáért!

hozzávalók / 4 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a paradicsomszószhoz

Hozzávalók a feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta

  1. Egy nagy tálba kimérjük a lisztet és a sót, összekeverjük, a közepébe mélyedést alakítunk ki.
  2. Beleöntjük a langyos vizet, hozzászórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  3. Ha az élesztő felfutott, hozzáöntjük az olívaolajat, és kézzel jól összegyúrjuk.
  4. A tetejét belisztezzük, a tálat konyharuhával lefedjük. Félretesszük egy órára, hogy megkeljen a tészta, közben elkészítjük a paradicsomszószt.
  5. A megkelt tésztát belisztezett deszkára helyezzük, és kettévágjuk. A két tésztadarabot külön-külön kézzel kicsit még meggyúrjuk, majd kör alakúra nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük.

A paradicsomszósz

  1. Egy kis lábasban felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát.
  2. Ha már üveges a hagyma, ráöntjük a passzírozott paradicsomot, és állandó kevergetés mellett felforraljuk. Bazsalikommal és oregánóval ízesítjük.

A feltét

  1. A kinyújtott tésztalapot megkenjük a paradicsomszósszal. (Ha maradna, semmiképpen ne dobjuk ki, jó lesz legközelebb, amikor pizzát vagy spagettit készítünk.)
  2. A pizzákat feldíszítjük a szalámival, a felszeletelt mozzarellával, a felkarikázott paradicsommal és a pepperonival. A tetejét megszórjuk az újhagyma zöldjével, és ízlés szerint borssal, valamint oregánóval.
  3. 220°C-ra előmelegített sütőben 10-15 percet sütjük, amíg a sajt megolvad, a pizza széle pedig ropogósra barnul.
  • sütési hőfok: 220°C
  • költség: 2200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 8 742
elküldve: 1
receptkönyvben: 62
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
951 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

házi pizza, mozzarellás pizza

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

995
finomliszt 500 g
1.5 teáskanál
víz 2.5 dl
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 15 g
olívaolaj 50 ml
olívaolaj 50 ml
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
passzírozott paradicsom 35 dkg
bazsalikom 1 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
mozzarella 16 dkg
szalámi 12 dkg
pepperoni 8 db
paradicsom 1 közepes db
újhagyma zöldje 1 közepes db
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint