Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkoli alapú pizza

Brokkoli alapú pizza
Brokkoli alapú pizza
47 perc / előkészület: 15 perc főzés: 7 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az interneten sok helyen megtalálható, karfiol alapú pizza receptjét fejlesztettem tovább. Nálunk nagy sláger a brokkoli, így adta magát, hogy készüljön belőle pizzaalap. Az elkészült, nyers alap méregzöld színe teljesen lenyűgözött!! A feltét ízlés szerint variálható, nálam a receptben említett hozzávalók lapultak a hűtőben.

A tönkölykorpa helyettesíthető zabkorpával, búzakorpával, bármilyen magliszttel, esetleg fehér liszttel is. De figyeljünk arra, hogy nem minden őrleménynek egyforma a rosttartalma, így ha túl sok kerül bele, fojtós lehet az alap.

A végeredmény harcba szállhat bármilyen, hagyományosan elkészített pizzával szemben! Könnyen, szépen szeletelhető, és az íze is isteni! 

hozzávalók / 3 adag

Az alaphoz

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit só nélküli vízben megfőzzük. Ha megfőtt leszűrjük, és langyosra hűtjük.
  2. Amikor kihűlt összetörjük, majd az alap többi hozzávalóját hozzáadjuk, és alaposan összekeverjük.
  3. A masszát sütőpapíros tepsibe önjük, és egyenletesen eloszlatjuk, körülbelül 0,5 cm vastagságúra.
  4. Megkenjük ketchuppal, majd sorban ízlés szerint rápakoljuk a feltétet.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 234
elküldve: 4
receptkönyvben: 79
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Dina79

Mióta szakács: 2013.01.26.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

brokkolis-zabkorpás alapú pizza, zöldség alapú pizza, lisztmentes pizza, korpás tésztájú pizza

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

claudefrollo
claudefrollo Wed, 2013-09-25 05:14

A brokkoli fele a sütőpapíré maradt, a másik felét meg ki kellett kanalaznom, de ez biztosan azon múlt, hogy nem találtam el a liszt mennyiségét. Nem adom fel az első próbálkozás után, mert így elfuserálva is nagyon finom volt!! Köszönöm a jó ötletet!

Dina79
Dina79 / Dina79 Thu, 2013-10-10 11:13

Szia! Igazán sajnálom, hogy nem sikerült!! Nekem a receptben feltüntetett mennyiséggel, és tönkölykorpát használva összeállt, vágható alapot kaptam. Viszont örülök, hogy nem ment el a kedved, és megpróbálod még elkészíteni! Sok sikert!!! Szép napot. Üdv.Edina

claudefrollo
claudefrollo Thu, 2014-01-23 15:00

Edina, ahogy ígértem, nekiugrottam újra a receptnek. Ezúttal (búza)korpával csináltam, ahogy írtad. Tökéletesen szelhető alapot kaptam!! El se tudom mondani, hogy az éppen reformétkezésre áttérő édesanyám hogy örült neki.

Dina79
Dina79 / Dina79 Tue, 2014-01-28 12:23

Örülök, hogy sikerült!! Anyukádnak pedig sok sikert és kitartást az életmódváltáshoz!!
Szép napot!! Edina

Incy
Incy Sat, 2013-05-11 13:06

Ez nagyon remekül néz ki, kimondottan teszik :)

Dina79
Dina79 / Dina79 Sun, 2013-05-12 12:14

Szia Incy!
Köszönöm! Az íze is remek, érdemes kipróbálni.
Szép napot. Üdv. Edina

560
brokkoli 50 dkg
sajt 5 dkg
tojás 2 db
búzakorpa 3 ek
oregánó 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ketchup 3 ek
szalámi 10 dkg
csemegekukorica 10 dkg
gombakonzerv 10 dkg
újhagyma 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
sajt 15 dkg
oregánó 1 teáskanál