Nosalty Logó

Brokkoli alapú pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dina79
Brokkoli alapú pizza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az alaphoz

A feltéthez

Összesen 558 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az alaphoz

A feltéthez

Összesen 1670 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az alaphoz

A feltéthez

Összesen 121 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2426.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    1276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    709 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    2667 micro
  • Lut-zea
    2090 micro
Összesen 558 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    112.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7280.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1577 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1471 mg
  • Nátrium
    3827 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    779.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    970 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    305 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    439 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    781 micro
  • α-karotin
    193 micro
  • β-karotin
    2128 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    8001 micro
  • Lut-zea
    6269 micro
Összesen 1670 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    587 micro
  • Lut-zea
    460 micro
Összesen 121 Kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A feltéthez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A brokkolit só nélküli vízben megfőzzük. Ha megfőtt leszűrjük, és langyosra hűtjük.
  2. Amikor kihűlt összetörjük, majd az alap többi hozzávalóját hozzáadjuk, és alaposan összekeverjük.
  3. A masszát sütőpapíros tepsibe önjük, és egyenletesen eloszlatjuk, körülbelül 0,5 cm vastagságúra.
  4. Megkenjük ketchuppal, majd sorban ízlés szerint rápakoljuk a feltétet.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 6732
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az interneten sok helyen megtalálható, karfiol alapú pizza receptjét fejlesztettem tovább. Nálunk nagy sláger a brokkoli, így adta magát, hogy készüljön belőle pizzaalap. Az elkészült, nyers alap méregzöld színe teljesen lenyűgözött!! A feltét ízlés szerint variálható, nálam a receptben említett hozzávalók lapultak a hűtőben. A tönkölykorpa helyettesíthető zabkorpával, búzakorpával, bármilyen magliszttel, esetleg fehér liszttel is. De figyeljünk arra, hogy nem minden őrleménynek egyforma a rosttartalma, így ha túl sok kerül bele, fojtós lehet az alap. A végeredmény harcba szállhat bármilyen, hagyományosan elkészített pizzával szemben! Könnyen, szépen szeletelhető, és az íze is isteni! 

Hozzászólások

Incy

Ez nagyon remekül néz ki, kimondottan teszik :)

Dina79

Szia Incy! Köszönöm! Az íze is remek, érdemes kipróbálni. Szép napot. Üdv. Edina

Törölt felhasználó

A brokkoli fele a süt?papíré maradt, a másik felét meg ki kellett kanalaznom, de ez biztosan azon múlt, hogy nem találtam el a liszt mennyiségét. Nem adom fel az els? próbálkozás után, mert így elfuserálva is nagyon finom volt!! Köszönöm a jó ötletet!

Dina79

Szia! Igazán sajnálom, hogy nem sikerült!! Nekem a receptben feltüntetett mennyiséggel, és tönkölykorpát használva összeállt, vágható alapot kaptam. Viszont örülök, hogy nem ment el a kedved, és megpróbálod még elkészíteni! Sok sikert!!! Szép napot. Üdv.Edina

Törölt felhasználó

Edina, ahogy ígértem, nekiugrottam újra a receptnek. Ezúttal (búza)korpával csináltam, ahogy írtad. Tökéletesen szelhet? alapot kaptam!! El se tudom mondani, hogy az éppen reformétkezésre áttér? édesanyám hogy örült neki.

Dina79

Örülök, hogy sikerült!! Anyukádnak pedig sok sikert és kitartást az életmódváltáshoz!! Szép napot!! Edina

Hozzávalók

Az alaphoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.