r
Nosalty Logó

Extra sajtos pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Extra sajtos pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1102 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4408 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 231 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4349.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    1040 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    848 mg
  • Nátrium
    2298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 1102 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.5 g

Zsír

  • Összesen
    225.6 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17396.9 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    4159 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    3391 mg
  • Nátrium
    9190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1315 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    631 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1281 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    282 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1396 micro
Összesen 4408 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 231 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Leszitáljuk a finomlisztet és a kukoricalisztet, összekeverjük. Meglangyosítjuk a tejet, majd a felét a lisztbe öntjük.
  2. A maradék tejbe beletesszük a cukrot, és az élesztőt, majd megfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztkeverékhez az olajat és sót, majd legvégén az élesztőt. Összegyúrjuk. Nem baj, ha a tészta ragacsos, mert a nyújtás során kell hozzá még liszt.
  3. Pihentetjük a tésztát 35-40 percig, míg kétszeresére nem nő a massza.
  4. Előre belisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, folyamatosan kevés lisztet adunk hozzá, hogy ne ragadjon. Lágy tésztát kell, hogy kapjunk.
  5. Előmelegítjük a sütőt, míg el nem éri a kellő hőmérsékletet, rátesszük a feltétet a következő sorrendben:
  6. Először a reszelt edámi sajt felével beszórjuk a tésztát, ez lesz az alap. Rákockázzuk a turistát, a felkockázott vöröshagymát, majd a konzerv kukoricát hozzáadjuk. Végül kis darabokra tördeljük a bébikukoricát, és egyenletesen eloszlatjuk, az uborkakarikákkal együtt. A tetejére a mardék edámi sajtot rászórjuk, majd a felkockázott trapistát egyenletesen eloszlatjuk, utolsó simításként.
  7. Betesszük a sütőbe, majd kb. 40 percig sütjük. Akkor van kész, ha a tészta széle szép világosbarna színezetet kap.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2503
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kaptam drága nagymamámtól fél kg edámi sajtot, amit én nem nagyon szeretek a karakán íze miatt. Gondoltam, mivel úgy sincs itthon paradicsompüré, hogy pizzaalapot készítsek, helyettesítem sajttal, mert hát csak nem kellene hagyni, hogy megromoljon. Eszembe jutott, hogy ha hagymát rakok a sajt közelébe, akkor egy krémsajtszerű állagot kapok. Ugyanis ha a pirított hagymát kihűlni hagyjuk, kocsonyaszerű állagot vesz fel, ez pedig az olvasztott sajttal együtt sajtkrémszerűséget eredményezhet. Mit volt mit tenni, kipróbáltam. Bevált, nagyon finom lett, ezért megosztom veletek is.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek