Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Extra sajtos pizza

Extra sajtos pizza
Extra sajtos pizza
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptam drága nagymamámtól fél kg edámi sajtot, amit én nem nagyon szeretek a karakán íze miatt. Gondoltam, mivel úgy sincs itthon paradicsompüré, hogy pizzaalapot készítsek, helyettesítem sajttal, mert hát csak nem kellene hagyni, hogy megromoljon. Eszembe jutott, hogy ha hagymát rakok a sajt közelébe, akkor egy krémsajtszerű állagot kapok. Ugyanis ha a pirított hagymát kihűlni hagyjuk, kocsonyaszerű állagot vesz fel, ez pedig az olvasztott sajttal együtt sajtkrémszerűséget eredményezhet. Mit volt mit tenni, kipróbáltam. Bevált, nagyon finom lett, ezért megosztom veletek is.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Leszitáljuk a finomlisztet és a kukoricalisztet, összekeverjük. Meglangyosítjuk a tejet, majd a felét a lisztbe öntjük.
  2. A maradék tejbe beletesszük a cukrot, és az élesztőt, majd megfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztkeverékhez az olajat és sót, majd legvégén az élesztőt. Összegyúrjuk. Nem baj, ha a tészta ragacsos, mert a nyújtás során kell hozzá még liszt.
  3. Pihentetjük a tésztát 35-40 percig, míg kétszeresére nem nő a massza.
  4. Előre belisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, folyamatosan kevés lisztet adunk hozzá, hogy ne ragadjon. Lágy tésztát kell, hogy kapjunk.
  5. Előmelegítjük a sütőt, míg el nem éri a kellő hőmérsékletet, rátesszük a feltétet a következő sorrendben:
    Először a reszelt edámi sajt felével beszórjuk a tésztát, ez lesz az alap. Rákockázzuk a turistát, a felkockázott vöröshagymát, majd a konzerv kukoricát hozzáadjuk. Végül kis darabokra tördeljük a bébikukoricát, és egyenletesen eloszlatjuk, az uborkakarikákkal együtt. A tetejére a mardék edámi sajtot rászórjuk, majd a felkockázott trapistát egyenletesen eloszlatjuk, utolsó simításként.
  6. Betesszük a sütőbe, majd kb. 40 percig sütjük. Akkor van kész, ha a tészta széle szép világosbarna színezetet kap.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 400
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kónya Katalin

Mióta szakács: 2012.03.06.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

extrán sajtos pizza, szalámis-sajtos pizza, sajtos pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1102
finomliszt 30 dkg
kukoricaliszt 10 dkg
élesztő 25 g
tej 3 dl
cukor 1 teáskanál
1 tk
napraforgó olaj 3 ek
edami sajt 40 dkg
trappista sajt 10 dkg
szalámi 10 dkg
bébikukorica 4 db
kígyóuborka 0.5 közepes db
csemegekukorica 200 g
vöröshagyma 1 közepes fej