Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökkrémleves fűszeres húsgolyókkal

Sütőtökkrémleves fűszeres húsgolyókkal
Sütőtökkrémleves fűszeres húsgolyókkal
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden formában imádom a sütőtököt. Levesként még nem sikerült az én ízlésem szerint elkészíteni, idáig. Ez a recept szerintem tökéletes ízvilágú, akár sima tejszínnel, akár kókusztejjel készíted. A fűszeres húsgolyókkal pedig tökéletes összhangban van.

hozzávalók / 4 adag

Sütőtökkrémleves

Fűszeres húsgolyók

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Sütőtökkrémleves

  1. A sütőtököt mossuk meg, vágjuk ketté, és kaparjuk ki a magjait.
  2. Sózzuk, borsozzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük puhára. Nem baj, ha a szélei megbarnulnak.
  3. Kevés olajon pirítsuk meg a felaprított hagymát és fokhagymát, mehet hozzá az ágairól leszedett kakukkfű is. Ha megpirult, adjuk hozzá a megsült tököt. Ízesítsük a fűszerekkel, majd öntsük fel a vízzel.
  4. Botmixerrel pürésítsük, majd ha felforrt, jöhet hozzá a kókusztej vagy tejszín. Ha szükséges, még ízesíthetjük.

Fűszeres húsgolyók

  1. A kolbászkarikákat pirítsuk meg az olajon, majd szedjük ki egy tálba. A fokhagymát is pirítsuk meg egy kicsit, mehet mindkettő egy késes aprítóba. Zúzzuk össze, és adjuk a darált húshoz. Adjuk hozzá a 2 evőkanál tökmaglisztet, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük kakukkfűvel, és dolgozzuk össze.
  2. Formáljunk belőle kis golyókat, és forró olajban süssük meg. Ha megsültek, tegyük félre.

Díszítés

  1. A napraforgót száraz serpenyőben pirítsuk meg, sózni nem szükséges. Tálaláskor szórjuk meg vele a levest.
  2. Tálalás: egy tányérba tegyünk a levesből, rakjunk a közepére három-négy darab húsgolyót. Szórjuk meg a pirított napraforgóval, csilipehellyel és kakukkfűvel. Ha van otthon, meglocsolhatjuk egy kevés tökmagolajjal is. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 592
elküldve: 1
receptkönyvben: 101
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

MentásBodza

Mióta szakács: 2016.10.20.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: Halloween, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: Danubius Hotels
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

fűszeres sütőtökleves, őszi krémleves húsgombóccal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

830
sütőtök 1.5 kg
olívaolaj 1 ek
lila hagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
kakukkfű 3 szál
kurkuma 1 teáskanál
római kömény 1 kávéskanál
szerecsendió 1 késhegynyi
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
víz 4 dl
kókusztej 4 dl
darált sertéshús 50 dkg
kolbász 10 dkg
kakukkfű 1 szál
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tökmagliszt 2 evőkanál
olívaolaj 2 ek
napraforgómag 2 ek
chilipehely 2 tk
kakukkfű 1 szál