Tökmagliszt

A tökmaglisztet a héjától megfosztott tökmagból készítik. Mechanikusan, vegyszer nélkül, hidegen kisajtolják belőle az olajat, és az olaj nélkül finomra őrlik. A többi liszttől egyedi, zöld színe, jellegzetes íze és illata, valamint sokrétegű felhasználhatósága különbözteti meg. A tökmag legfontosabb tulajdonságai: gazdag tápanyagban, telítetlen zsírsavakat tartalmaz, koleszterinmentes, (kétszeresen és többszörösen telítetlen) lassítja az érelmeszesedést, vitaminokban gazdag, vizelethajtó és gyulladáscsökkentő hatású. A tökmagban lévő zsírban oldódó vitaminok közül elsősorban az E vitamint említhetjük, de az Alpha-, Béta-tocophero-l és szeléntartalma is fontos, mert ezek több betegség megelőzésében segédkeznek. A tökmag ásványi anyagokban is (mint nátrium, kalcium, magnézium, szelén, vas, cink, réz és mangán) rendkívül gazdag. Ezáltal csökkenti a koleszterinszintet, növeli a szellemi teljesítőképességet, gátolja az érelmeszesedést, sőt rendszeres fogyasztásával az infarktus is megelõzhetõ. Csökkenti a prosztata jóindulatú megnagyobbodását, alkalmas a húgyutak fertõtlenítésére. A vérszegénység és a csontritkulás ellenszereként is ismert.
Bármikor.
Lezárható fém vagy műanyag dobozban.
fehérjetartalom
54 g
zsírtartalom
5 g
szénhidráttartalom
15 g
víztartalom
0 g
fehérje
54 g
Zsír
többszörösen telített zsírsav
5 g
ásványi anyagok
szénhidrát
rost
6 g
vitaminok
A lassan beköszöntő őszi idő még inkább meghozza a kedvet a kiránduláshoz, a természetjáráshoz. A nyári vízpartozást felváltják a hegyes-dombos túrák, kisebb közös belföldi expedíciók. Négy kedvenc kirándulóhelyéhez közeli éttermet, vendéglőt ajánlunk.
NosaltyAz olcsó, külföldi import tejtermékek komoly hatással vannak a hazai tejtermeléssel és feldolgozással foglalkozó vállalkozásokra.
NosaltyA cicahát nemcsak keskenyebb derekat és szép hasizmot képes varázsolni, de segít abban is, hogy megszüntesd a hátfájást.
NosaltyA cserjék igazi ékkövei lehet a kertednek, de ami a legjobb, hogy rengeteg félét lehet még most ősszel elültetni.
Jöhet a mai menü, mindenki tűkön űlve várta már, ugye? Levesnek palóc, főzeléknek sárgaborsó, sütinek diós! Látjátok? Csodásak!
Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!