Tökmagliszt

Tökmagliszt

Leírás

A tökmaglisztet a héjától megfosztott tökmagból készítik. Mechanikusan, vegyszer nélkül, hidegen kisajtolják belőle az olajat, és az olaj nélkül finomra őrlik. A többi liszttől egyedi, zöld színe, jellegzetes íze és illata, valamint sokrétegű felhasználhatósága különbözteti meg. A tökmag legfontosabb tulajdonságai: gazdag tápanyagban, telítetlen zsírsavakat tartalmaz, koleszterinmentes, (kétszeresen és többszörösen telítetlen) lassítja az érelmeszesedést, vitaminokban gazdag, vizelethajtó és gyulladáscsökkentő hatású. A tökmagban lévő zsírban oldódó vitaminok közül elsősorban az E vitamint említhetjük, de az Alpha-, Béta-tocophero-l és szeléntartalma is fontos, mert ezek több betegség megelőzésében segédkeznek. A tökmag ásványi anyagokban is (mint nátrium, kalcium, magnézium, szelén, vas, cink, réz és mangán) rendkívül gazdag. Ezáltal csökkenti a koleszterinszintet, növeli a szellemi teljesítőképességet, gátolja az érelmeszesedést, sőt rendszeres fogyasztásával az infarktus is megelõzhetõ. Csökkenti a prosztata jóindulatú megnagyobbodását, alkalmas a húgyutak fertõtlenítésére. A vérszegénység és a csontritkulás ellenszereként is ismert.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Lezárható fém vagy műanyag dobozban.

30 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek