Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinis lasagne

Cukkinis lasagne
Cukkinis lasagne
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg cukkinit kaptunk a bio kosárkánkba, így a lasagne is ezzel készült. Nem bántuk meg.

hozzávalók / 4 adag

töltelék

lasagne

mártás

Szólj hozzá!

elkészítés

töltelék

  1. Az olajon a darált húsokat legalább egy órán át pároljuk a fűszerekkel és az egy szem paradicsommal.
  2. Ezután beleöntjük a paradicsomszószt, a fűszereket, esetleg bazsalikomot is teszünk bele, és még egy óráig pároljuk.

mártás

  1. A lisztet a vajjal felhevítjük, és simára keverjük.
  2. Lassanként hozzáadagoljuk a tejet. Kicsit sűrűbb legyen, mint a tejszín. Nem kell bele só.

előkészítés a sütéshez

  1. Egy jénai tál aljába olajat rakunk, rárakunk egy rétegben tésztát, hosszában vékonyra szeletelt cukkinit, majd darált húsos szószt, végül a fehér mártást.
  2. Újra tésztát, majd újra mindent ebben az előző sorrendben, amíg elegendő a mártásunk.
  3. A tetejét fehér mártással és sajttal zárjuk. Lehet keverve trappista, ementáli és parmezán.
  4. Tésztától függ, de én kb. 1 órán át szoktam sütni.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 27 912
elküldve: 3
receptkönyvben: 179
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Belgakonyha

Mióta szakács: 2013.12.05.
8 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges lasagne, darált húsos-cukkinis lasagne, húsos-cukkinis lasagne fehér mártással

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marmalya
marmalya Sun, 2016-10-09 17:14

Hogy jött ki az elkészitési idő 90 percre? Amúgy nagyon finom lett.

hel267
hel267 Wed, 2015-01-28 17:18

Kedves Belgakonyha,
Szerintem is nagyon klassz a recepted (én ennek a rizses rakottas verzióját csináltam már kismilliószor, de most már tudom, hogy a lasagne a tökéletes változat). Viszont erős túlzásnak tartom a 2 óra sütési időt - 45-50 perc alatt mindennel együtt kész kell legyen. Az igaz, hogy egy darab marhahús megpuhulása sok idő, de a darált marhahús 15 perc alatt kész (amint elfőtte a levét). Talán a fele disznóhús miatt inkább legyen 20 perc. A sütőben meg annyi idő elég neki, amíg 180-200°C-on rápirul a sajt a tetejére, ez kb 20-30 perc. Köszi a receptet! Dia

Belgakonyha
Belgakonyha / Belgakonyha Wed, 2014-08-27 15:20

Kedves Kolizaba,
Koszonom a hozzaszolast. :) Eloszor is azert ket ora, esetleg 3 (annal jobb) :), mert a receptem fele marhabol keszul, masreszt pedig, hogy jol osszeerjenek az izek (olasz szakacs ismeros ajanlasara). Termeszetesen en is keszitettem mar ennel gyorsabban is, ebben az esetben viszon csak serteshusbol keszul, de akkor is minimum 45 percet kell fozni. Remelem valaszom elnyerte tetszesedet. Udv, Belgakonyha

Kolizaba
Kolizaba Wed, 2014-08-27 12:22

Tök jó, csak azt nem értem, hogy miért kell 2 órán át párolni a husit, amikor a lasagne pont attól jó, hogy pillanatok alatt kész a szósz, aztán megsüti magát :D nem egy pörkölt :D

1121
olívaolaj 2 ek
darált marhahús 200 g
darált sertéshús 200 g
paradicsom 1 közepes db
paradicsomszósz 500 ml
provence-i fűszerkeverék 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
lasagne tészta 50 dkg
cukkini 1 nagy db
olívaolaj 1 ek
sajt 20 dkg
finomliszt 2 púpozott ek
vaj 50 g
tej 6 dl