r
Nosalty Logó

Cukkinis lasagne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Cukkinis lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

töltelék

lasagne

mártás

Összesen 1121 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

töltelék

lasagne

mártás

Összesen 4480 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

töltelék

lasagne

mártás

Összesen 160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2582.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    570 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    718 mg
  • Nátrium
    1020 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    18012 micro
  • Lut-zea
    2053 micro
Összesen 1121 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    230.4 g

Zsír

  • Összesen
    176.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10330.5 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    467 mg
  • Kálcium
    2281 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    2874 mg
  • Nátrium
    4079 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1337 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1171 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1394 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    972 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    2326 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    72048 micro
  • Lut-zea
    8213 micro
Összesen 4480 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2565 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

töltelék

lasagne

mártás

Elkészítés

töltelék

  1. Az olajon a darált húsokat legalább egy órán át pároljuk a fűszerekkel és az egy szem paradicsommal.
  2. Ezután beleöntjük a paradicsomszószt, a fűszereket, esetleg bazsalikomot is teszünk bele, és még egy óráig pároljuk.

lasagne

  1. A lisztet a vajjal felhevítjük, és simára keverjük.
  2. Lassanként hozzáadagoljuk a tejet. Kicsit sűrűbb legyen, mint a tejszín. Nem kell bele só.

mártás

  1. Egy jénai tál aljába olajat rakunk, rárakunk egy rétegben tésztát, hosszában vékonyra szeletelt cukkinit, majd darált húsos szószt, végül a fehér mártást.
  2. Újra tésztát, majd újra mindent ebben az előző sorrendben, amíg elegendő a mártásunk.
  3. A tetejét fehér mártással és sajttal zárjuk. Lehet keverve trappista, ementáli és parmezán.
  4. Tésztától függ, de én kb. 1 órán át szoktam sütni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 271
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 48940
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rengeteg cukkinit kaptunk a bio kosárkánkba, így a lasagne is ezzel készült. Nem bántuk meg.

Hozzávalók

töltelék

lasagne

mártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...