r
Nosalty Logó

Lasagne ahogy Málna készíti

NS
Lasagne ahogy Málna készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Ragu

Besamel mártás

Tepsi

948
Kalória
49.2g
Fehérje
71.6g
Szénhidrát
51g
Zsír
288.5g
Víz
124.9g
Koleszterin
7.7g
Élelmi rost
18.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Ragu

Besamel mártás

Tepsi

Összesen 948 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Ragu

Besamel mártás

Tepsi

Összesen 3792 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Ragu

Besamel mártás

Tepsi

Összesen 158 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2139.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    841 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    288.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1875 micro
  • β-karotin
    5035 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    17978 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 948 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.8 g

Zsír

  • Összesen
    204.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8556.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    1962 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    2479 mg
  • Nátrium
    3363 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    286.4 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1153.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2483 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    658 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    7499 micro
  • β-karotin
    20138 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    71912 micro
  • Lut-zea
    649 micro
Összesen 3792 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    315 micro
  • β-karotin
    847 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3023 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

Ragu

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a fokhagymát és a darált húst. Megpároljuk őket, végül az összes fűszer is az edénybe kerül.
  3. A sárgarépát, a fehérrépát és a zellert apróra összevágjuk (én aprítógépet szoktam használni), hozzáadjuk a darált húshoz, majd beleöntjük a paradicsom sűrítményt, és felöntjük egy nagyon kevés vízzel, hogy a zöldség is szépen megpuhuljon.
  4. Lassú lángon, kb. 15 perc alatt puhára pároljuk, közben megkóstoljuk, és ha szükséges, utánaízesítjük.

Besamel mártás

  1. Kevés olajon (én olívát szoktam használni) megpirítjuk a lisztet, majd fokozatosan fellazítjuk a tejjel, hozzáadjuk a fűszereket, és szép selymes krémet főzünk belőle. Ne legyen túl sűrű, és túl híg se.

Tepsi

  1. A tepsi aljára egy merőkanál ragut öntünk, egyenletesen szétterítjük, erre jön a tészta. Újra ragu, majd tészta, ezután egy adag besamel mártás. Erre újra tészta, ragu.
  2. Ha elfogyott a ragu, legfelül tészta legyen, erre öntjük rá a maradék besamel mártást.
  3. Ráreszeljük a sajtot, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az egyik kedvenc ételünk a lasagne, többször elkészítettem már. A raguban a fahéj egy különös ízvilágba visz el, ezért én nagyon szeretem benne. Jó étvágyat kívánok hozzá :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek