Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lasagne bolognese ahogy PeZsuRi készíti

Lasagne bolognese ahogy PeZsuRi készíti
Lasagne bolognese ahogy PeZsuRi készíti
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégséget vártam ebédre, és olyan étel kellett, amit biztos mindenki szeret.. Tényleg az volt, elfogyott mind...

hozzávalók / 6 adag

Ragu

Besamel

Összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

Ragu

  1. Felforrósítjuk az olívaolajat, és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, sárgarépát, majd belereszeljük a fokhagymákat. Kis párolás után hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük és fehéredésig pirítjuk.
  2. Hozzáöntjük a csirke alaplevet, a paradicsomszószt, és egy kis vörösbor nem árt a lasagne-nak. Lassú tűzön sűrű mártást főzünk. (Nem baj, ha egy kicsit sósabb a ragu, mert a tészta felveszi azt.)

Besamel

  1. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, alaposan összekeverjük, vigyázva arra, hogy ne barnuljon meg.
  2. Szobahőmérsékletű tejjel elkezdjük felönteni, közben folyamatosan csomómentesre keverjük a besamelt, fűszerezzük. (Az összes tejet felveszi a lasagne, csak soknak tűnhet a mennyiség, de nem az.)

Összeállítás

  1. Egy tepsinek az alját kikenjünk olívaolajjal, teszünk bele két kanál ragut és jól eloszlatjuk, utána jöhet az első réteg lasagne lap.
  2. Először besamel, majd ragu, majd sajt és így tovább. Az utolsó lasagne lapokra csak besamel kerüljön és jó sok sajt.
  3. Előmelegített sütőben, 160 °C-on, kb. 40 percig sütjük. Tálalás előtt fél órát pihentessük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 264
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 2

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

olasz rakott tészta, paradicsomos-darált húsos tésztarakottas besamellel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

599
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
sárgarépa 1 közepes db
darált sertéshús 500 g
olasz fűszerkeverék 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
csirke alaplé 3 dl
paradicsomszósz 400 ml
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
vaj 60 g
finomliszt 60 g
tej 800 ml
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
lasagne tészta 250 g
olívaolaj 2 ek
sajt 50 g