Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Soupe au Pistou

Soupe au Pistou
Soupe au Pistou
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom Julia Child receptjeit, és elhatároztam, hogy minél többet megfőzök/ sütök belőlük. Ma erre a tartalmas Provenci zöldéglevesre esett a választás:)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit, a répát és a hagymát (ha fagyasztott zöldbab, akkor azt is) rakjuk bele a vízbe és kezdjük el főzni. Forrás után rakjuk kislángra. 40 percig főzzük.
  2. Fűszerezzük a levest sóval, borssal, sáfránnyal.
  3. 20 perccel a tálalás előtt adjuk hozzá a babokat, majd kb 10 perccel később adjuk hozzá az éppen forró vízhez a cérnametéltet és a kenyérmorzsát is, és még főzzük kb 5 percig. A levest fűszerezzük ismét, ha úgy gondoljuk.
  4. Amíg a levest főzzük, készítsük el bele a "habarást, szószt". A paradicsompürét az összepréselt fokhagymával, a bazsalikommal, és a parmezánnal keverjük össze, majd lassan, kiskanalanként adjuk hozzá az olajat. Amikor a leves kész, vegyünk ki belőle egy kicsit és keverjük a szószhoz. Majd az egész levest keverjük vele össze.
  5. A levest forró francia kenyérrel tálaljuk.:)


 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 273
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágica-92

Mióta szakács: 2012.09.06.
47 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
diéta: tojásmentes
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

provencei zöldségleves, parmezános zöldségleves, olasz zöldségleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

337
víz 3 l
sárgarépa 1 db
burgonya 1 közepes db
póréhagyma 1 db
1 ek
fehérbab 20 dkg
zöldbab 50 dkg
vörösbab 20 dkg
spagetti tészta 8 dkg
kenyér 1 szelet
bors 1 csipet
sáfrány 1 csipet
fokhagyma 4 gerezd
paradicsomszósz 6 ek
bazsalikom 2 ek
parmezán sajt 8 dkg
olívaolaj 0.4 dl