Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Soljanka

Soljanka
Soljanka
190 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezért regisztráltam. Itt Gerában ettem először Soljankát, egy orosz büfében. Annyira ízlett, hogy tavaly karácsonykor már nem húsleves volt a szüleimnél. Már az egész közeli rokonság ezt kér, ha otthon vagyok. Remélem, nektek is tetszeni fog. Édesapám szerint jó gyomrot csinál. Kellemes, fűszeres, savanykás íze van. Azt is szeretem ebben a receptben, hogy amit leírtam, az nem szentírás. Tehát a húsokat úgy variáljuk, ahogy akarjuk. Az uborka, hús mennyiségével is nyugodtan játszhatunk. Vagy az uborka levével is. Én a felhasznált uborka összes levét bele szoktam önteni. Amikor kezdtem (karácsonykor) még csak egy 10 literes fazékkal csináltam. Most húsvét után már két fazékkal rotyogott. Remélem nektek is olyan jó gyomrot fog csinálni, mint édesapámnak. Jó étvágyat. :)

hozzávalók / 10 adag

A húsok előkészítéséhez

A zöldségek előkészítéséhez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból az 1. részt (sonka, szalonna, sertéshús stb.) felkockázzuk, majd egymás után olajban kicsit megsütjük. Az egészet beletesszük egy nagy "levesfőző" fazékba, majd adjuk hozzá a feldarabolt uborkát. Hozzáadjuk a fűszereket és az uborka levét.
  2. A hozzávalókból a 2. részből a hagymákat feldaraboljuk, majd kicsit olajon megpirítjuk. Belerakjuk az őrölt paprikákat. Majd beleöntjük a lecsót, paradicsompürét.
  3. A 2. részt is beleöntjük a 1. részbe („levesfőző" fazékba), majd öntünk hozzá kb. 3 liter vizet. Lassú tűzön, körülbelül 2 órán keresztül főzzük. Töltsünk utána, ha szükséges. Persze főzés közben fűszerezés ízlés szerint.
  4. Tejföllel tálaljuk.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 13 996
elküldve: 8
receptkönyvben: 91
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

AttilaP

Mióta szakács: 2013.04.12.
1 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
maradék ételből: maradék húsból
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

fűszeres orosz húsleves, savanyú húsleves, orosz uborkás húsleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hola
Hola Sat, 2016-10-29 12:35

Nagyon finomnak néz ki! Egy baj van. Még csak nem is hasonlít a szoljánkára! Olyan mint az orosz "guljás". Olajbogyó, kapor, szegfűbors, gomba hiányzik belőle. Paprikát, lecsót nem raknak az oroszok a szoljankába.

440
sonka 150 g
kolozsvári szalonna 150 g
sertéshús 150 g
krinolin 150 g
debreceni kolbász 150 g
virsli 150 g
csemegeuborka 850 g
fekete bors 1 csipet
babérlevél 3 db
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 300 g
fokhagyma 2 gerezd
passzírozott paradicsom 6 dkg
fűszerpaprika 2 ek
csípős fűszerpaprika 0.5 teáskanál
lecsó 680 g
víz 3 l
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 450 g