Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csalánleves

Csalánleves
Csalánleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha már tavasz, legyen ilyen is. A csalán leve jó hajat öblíteni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meg a vizet főni tesszük, közben a csalánt is leforrázzuk, majd hideg vízzel lehűtjük.
  2. A fokhagymát sóban megtörjük, s beletesszük a lébe.
  3. A szalonnát apró kockára vágjuk, s lesütjük. Kiszedjük a zsírból, s mehet a levesbe a forrázott csalánnal együtt, mert ott jobban érzik magukat.
  4. A tojásból rántottát készítünk, jó púposra, egy kanál tejjel, akkor nem huttyan össze. Ezt is felkockázzuk, s beletesszük.
  5. A szalonna zsírján fehér rántást csinálunk, s a levessel felengedve belecsorgatjuk.
  6. Mikor tálaljuk, a tányérba teszünk egy kanál ecetes vadfokhagymát, s arra szervírozzuk a levest.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 852
elküldve: 1
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Fakanalas

Mióta szakács: 2012.12.20.
12 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tavaszi csalánleves, különleges leves csalánból, szalonnás csalánleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

337
csalán 5 csokor
tej 5 dl
víz 5 dl
fokhagyma 3 gerezd
füstölt szalonna 5 dkg
tojás 2 db
finomliszt 1 púpozott ek
sertészsír 1 ek