Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marha egytál gerslivel

Marha egytál gerslivel
Marha egytál gerslivel
220 perc / előkészület: 40 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi téli leves. Benne van minden, amire az embernek szüksége van: omlós marhahús, zöldségek, egy kis meleg a cayenne borstól. Érdemes rászánni az időt, és tényleg lassú tűzön főzni, mert így jönnek össze igazán az ízek. Nem baj, ha marad egy adag. A hűtőben megvárja azt az estét, amikor hulla fáradtan érek haza a munkából, és semmi másra nem vágyom, mint egy tányér meleg levesre...

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A marhahúst megmossuk, majd konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. Kb. 2x2 cm-es kockákra felvágjuk és sóval, borssal fűszerezzük. Félretesszük.
  2. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, ugyancsak a fokhagymát. A sárgarépát vaskosabb (kb. fél cm) szeletekre, a szárzellert kb. 1,5 cm-es darabokra vágjuk.
  3. Egy nagy fazékba 2 ek olívaolajat hevítünk. Amikor már meleg, beletesszük a felkockázott marhahúst. Időnként átkeverjük, hogy minden oldalon barnára süljön. Kivesszük a húst egy tányérra, és félretesszük.
  4. Ha szükséges, még egy kanál olajat teszük a fazékba, és beledobjuk a vöröshagymát. Folyamatosan kevergetve üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a kakukkfüvet, babérlevelet. Kevés cayenne borssal (vagy egyéb csípős fűszerrel) ízesítjük, de ez elhagyható.
  5. Visszatesszük a húst, hozzáadjuk a gerslit, sárgarépát, zellert és a paradicsomkonzervet. Annyi vizet adunk hozzá, hogy kb. 2-3 ujjnyira ellepje. Ha felforrt, takarékra vesszük a lángot. Kb. 1 óra főzés után megkóstoljuk, és utána sózzuk, ízlés szerint.
  6. Lassú lángon kb. 2-3 óra alatt készre főzzük. Ezidő alatt a marhahús omlósra fő, illetve a gerslinek is van ideje kifakadnia. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott vizet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 218
elküldve: 5
receptkönyvben: 119
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skót
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Vegetable Beef and Barley Soup, paradicsomos marhahúsleves gerslivel, zöldséges-árpagyöngyös leves marhalábszárból

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aantee
aantee / aantee Mon, 2015-07-13 09:09

Abszolút megihletett a recepted: bográcsban készült, kedves vendégek gyűrűjében, füstölt csülökkel megtoldva, staubolva, hogy jó sűrű leve legyen, konzerv paradicsom helyett frissel, amit csak rusztikusra vágva tettem bele, meg némi friss paprikát is, az íze végett, több gerslivel, mindezt egytálétellé összefőzve. Nyami.

Sancho
Sancho Wed, 2012-10-31 12:26

Ez tetszik! Megtoldom majd egy marék savanyúkáposztával, a tejföllel tálalom.

kiskegyed62
kiskegyed62 Sat, 2012-02-11 12:17

Ze(n)derta!
Nagyon izgalmas a recept, szeretem az ilyesmit! Rögtön mentettem a receptkönyvembe, és az első adandó alkalommal el is készítem! Köszi a receptet! :))

zederta
ze(n)derta / zederta Sat, 2012-02-11 15:05

nagyon örülök, hogy Kiskegyednek is tetszett ;-)
finom, igazi házias étek. segítség a túléléshez, így télvíz idején...
üdv,
toma

284
marhalábszár 80 dkg
sárgarépa 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
halványító zeller 3 db
konzerv paradicsom 400 g
gersli 10 dkg
babérlevél 1 db
kakukkfű 1 kk
cayenne bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek