r
Nosalty Logó

Harira

Évi néni
Harira
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

308
Kalória
27.3g
Fehérje
31.4g
Szénhidrát
7.5g
Zsír
209.2g
Víz
65g
Koleszterin
8.1g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1833 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    209.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2597 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 308 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6118 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1871 mg
  • Nátrium
    3338 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    188.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    1255.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    832 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1477 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15582 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 1833 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    679 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 79 kcal

Elkészítés

  1. Felforrósítjuk az olajat, és a kis kockákra vágott borjúhúst elkezdjük pirítani benne.
  2. A hagymát is felaprítjuk, és mehet a hús mellé. Ekkor már megszórhatjuk a fűszerekkel, esetleg 1-2 gerezd fokhagyma is mehet mellé.
  3. A szárzellerről lehúzzuk a kemény rostokat, és azt is felkockázzuk, megy a levesbe.
  4. A lencsét mindeközben hideg vízbe áztatjuk 20 percre, aztán leszűrve ő is követheti társait.
  5. Kísérőnek a sűrített paradicsom és a kockázott konzerv paradicsom is csatlakozhat a csapathoz, majd felöntjük az alaplével, és kis tűzön lassan főzzük. Mikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a leveshez a csicseriborsó-konzervet is. Aki kívánja, még tésztát is főzhet bele. Összerottyantjuk vele, és lehet tálalni. A levest megszórhatjuk friss korianderzölddel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 45 p

Egy főzőműsorban láttam elkészíteni egy arab szakácstól. Azt mondta, kedvünk szerint rakhatunk még bele bármilyen zöldséget, amink otthon van. Ez egy nagyon tartalmas leves, szinte egytálételnek is megfelelő a sok laktató finomság miatt. Nálunk ez nagy szó, de a fiam háromszor is evett belőle (persze csak úgy, hogy azt mondtam, ez egy indiai leves :-), mert az arab konyhát nem kedveli).

További receptek

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...