Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Harira

Harira
Harira
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy főzőműsorban láttam elkészíteni egy arab szakácstól. Azt mondta, kedvünk szerint rakhatunk még bele bármilyen zöldséget, amink otthon van. Ez egy nagyon tartalmas leves, szinte egytálételnek is megfelelő a sok laktató finomság miatt. Nálunk ez nagy szó, de a fiam háromszor is evett belőle (persze csak úgy, hogy azt mondtam, ez egy indiai leves :-), mert az arab konyhát nem kedveli).

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felforrósítjuk az olajat, és a kis kockákra vágott borjúhúst elkezdjük pirítani benne.
  2. A hagymát is felaprítjuk, és mehet a hús mellé. Ekkor már megszórhatjuk a fűszerekkel, esetleg 1-2 gerezd fokhagyma is mehet mellé.
  3. A szárzellerről lehúzzuk a kemény rostokat, és azt is felkockázzuk, megy a levesbe.
  4. A lencsét mindeközben hideg vízbe áztatjuk 20 percre, aztán leszűrve ő is követheti társait.
  5. Kísérőnek a sűrített paradicsom és a kockázott konzerv paradicsom is csatlakozhat a csapathoz, majd felöntjük az alaplével, és kis tűzön lassan főzzük. Mikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a leveshez a csicseriborsó-konzervet is. Aki kívánja, még tésztát is főzhet bele. Összerottyantjuk vele, és lehet tálalni. A levest megszórhatjuk friss korianderzölddel.
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 098
elküldve: 1
receptkönyvben: 106
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sűrű leves, arab leveskülönlegesség

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

308
borjúhús 50 dkg
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 2 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
lencse 10 dkg
csicseriborsó konzerv 40 dkg
konzerv paradicsom 40 dkg
fokhagyma 1 gerezd
római kömény 1 kávéskanál
koriander 1 teáskanál
kurkuma 1 kávéskanál
cayenne bors 1 csipet
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
fahéj 1 kávéskanál
sűrített paradicsom 1 ek
alaplé 6 dl