Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgaborsóleves ahogy Iluska készíti

Sárgaborsóleves ahogy Iluska készíti
Sárgaborsóleves ahogy Iluska készíti
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Milyen jó is, ha a kinti hideg levegő után, ehetünk egy forró levest... én kvázi imádom a gőzölgő levest. Nagyon sokat számít a jó fűszerezés, hisz azoktól lesz ízes a leves is...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha valaki nem szeretné a borsót megenni, akkor le kell szűrni a levest, és csak az íze fog benne maradni. Ételízesítőnek én ezt használom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mosott sárgaborsót előző nap beáztatjuk bő vízbe. Ezt a vizet leöntjük róla.
  2. Odatesszük lassú tűzön másfél órát főzni. A tisztított zöldségeket kelkáposztát, vöröshagymát, sárga -és fehérrépát darabokra vágva hozzátesszük. Ha gyöngyözni kezd, hozzákeverjük a fűszereket is.
  3. Mikor majd nem minden puha, beletesszük a burgonyákat és a paradicsomlevet. Majd elkészítjük a rántást is rá. A zsírban enyhén megpirítjuk a lisztet, belekeverjük a paprikát, és rögtön kevés vízzel elkeverjük, majd nyakon öntjük a levesünket vele.
  4. Még 10 percet hagyjuk főni. Levestésztát főzünk ki hozzá, és azzal tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 396
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
785 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges sárgaborsóleves, sárgaborsóleves rántva, felesborsóleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

372
felesborsó 20 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
vöröshagyma 1 nagy db
kelkáposzta 1 kis db
zellerlevél 2 db
burgonya 2 közepes db
víz 3 l
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 2 teáskanál
0 ízlés szerint
kakukkfű 1 kk
bazsalikom 1 teáskanál
paradicsomlé 2 dl
sertészsír 2 ek
finomliszt 1 csapott ek
fűszerpaprika 1 teáskanál