r
Nosalty Logó

Salisbury steak gombamártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Damilli
Salisbury steak gombamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A steakhez

A gombamártáshoz

Összesen 17339 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A steakhez

A gombamártáshoz

Összesen 86685 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A steakhez

A gombamártáshoz

Összesen 139 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2599.4 g

Zsír

  • Összesen
    678.1 g
  • Telített zsírsav
    244 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    308 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    7329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    41834.3 g
  • Cink
    474 mg
  • Szelén
    3899 mg
  • Kálcium
    738 mg
  • Vas
    306 mg
  • Magnézium
    2909 mg
  • Foszfor
    25464 mg
  • Nátrium
    8025 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    8791.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    11
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    87 mg
  • B12 Vitamin:
    521 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    770 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    766 micro
  • Kolin:
    10518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 17339 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12997.2 g

Zsír

  • Összesen
    3390.3 g
  • Telített zsírsav
    1219 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1540 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    193 g
  • Koleszterin
    36647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209171.4 g
  • Cink
    2369 mg
  • Szelén
    19497 mg
  • Kálcium
    3691 mg
  • Vas
    1528 mg
  • Magnézium
    14546 mg
  • Foszfor
    127318 mg
  • Nátrium
    40126 mg
  • Réz
    82 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    43957.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    11
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    434 mg
  • B12 Vitamin:
    2604 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    45 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    125 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3851 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3830 micro
  • Kolin:
    52590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 86685 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

A steakhez

A gombamártáshoz

Elkészítés

A steakhez

  1. A steak hozzávalóit összekeverjük, és 5-10 percig állni hagyjuk.
  2. Egy nagyobb sütőtepsit zsiradékkal bekenünk.
  3. A húsos masszából 10 hamburger nagyságú 1,5 cm-s magas fasírtot formálunk.
  4. 30-40 percig sütőben sütjük, az utolsó 3 percet grill alá tesszük.
  5. A gombamártáshoz az olívaolajon megdinszteljük a kétféle hagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott gombát, a gombaport, és 5-7 percig pároljuk. Hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre összekeverjük. Hozzáöntjük a vizet vagy a húslevest, és keverés mellett felforraljuk.
  6. 2-3 percig rotyogtatjuk, hozzáadjuk a szójaszószt vagy Worcestershire-szószt, és a tejfölt. Felforraljuk, és újabb 5 percig rotyogtatjuk.
  7. A megsült steak-re ráöntjük a gombamártást, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 435
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 63785
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 21.

Ajánló

Főtt krumpli vagy krumplipüré illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Salisbury steak gombamártással
Damilli 39 recept

Ez az étel a kitalálójáról  J. H. Salisbury-ról (1823-1905) kapta a nevét, aki az egészséges táplálkozás egyik korai híve volt. Eredeti receptben marhahús szerepel, de a sertéshússal is nagyon finom lett.

Hozzávalók

A steakhez

A gombamártáshoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?