r
Nosalty Logó

Rostélyos rib eye steak

Jahin
Rostélyos rib eye steak
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A salátához

1814
Kalória
56.1g
Fehérje
36.5g
Szénhidrát
161.5g
Zsír
596.4g
Víz
317.5g
Koleszterin
7g
Élelmi rost
8.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A húshoz

A körethez

A salátához

Összesen 1814 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A húshoz

A körethez

A salátához

Összesen 1814 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A húshoz

A körethez

A salátához

Összesen 196 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    161.5 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1157.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    596.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1211 micro
Összesen 1814 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    161.5 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1157.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    596.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1211 micro
Összesen 1814 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Hús:
  2. Állítólag a jó steak a hentesnél kezdődik, próbáljuk a témát körbejárni és "szakszerűen" megvenni a húst.:-)
  3. Hűtőben tároljuk tányérra fektetett rácson, szabadon, majd a sütés napján vegyük ki sütés előtt 1 órával, hogy szobahőmérsékletre melegedjen.
  4. Öntöttvas vagy vastagfalú serpenyőt extra forróra melegítünk, beleöntjünk olajat ,hogy vékonyan bevonja a serpenyő alját.
  5. Megborsozzuk a szeletet, majd mindkét oldalát 3-3percig sütjük.
  6. Végül visszatesszük a rácsra, mindkét oldalát megsózzuk, forró vajjal meglocsoljuk, alufóliával letakarjuk, majd pihentetjük 10 percig, közben megfordítjuk 1-szer.
  7. Melegen tartott tányéron tálaljuk.
  8. Természetesen a hús elkészítése az utolsó momentum, a salátát és a köretet előre gyártjuk meg.
  9. Burgonya:
  10. Héjában megfőzzük, megpucoljuk, negyedeljük.
  11. Serpenyőben, forró olajon sóval pirítjuk rázogatva, végül kakukkfűvel megszórjuk.
  12. A hús elkészültéig melegen tartjuk.
  13. Saláta:
  14. Összetépkedjük a jégsalátát, hozzátesszük a ruccolát, kevés ecet, cukor, olaj, só keverékével ízesítjük.
  15. Kézzel összeforgatjuk, majd bedobjuk a hűtőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 6 p

Életem első marha steak-je, amivel születésnapra gondoltam kedveskedni. Utolsó morzsáig elfogyott.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...