r
Nosalty Logó

Marhahátszín mustárosan

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Harmathy Ildikó
Marhahátszín mustárosan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 840 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 3359 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 317 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    72.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1198.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 840 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163 g

Zsír

  • Összesen
    288.6 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4795.4 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1524 mg
  • Nátrium
    2601 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    570.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 3359 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 317 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A hátszínt szépen megtisztítjuk, 4 szeletre vágjuk (legjobb, ha szeletben vesszük), kiklopfoljuk.
  2. Akkora tálat veszünk, amekkora egy szelet hús. Kevés olajat öntünk a tál aljára, borsot darálunk rá és ráfektetjük az első szelet húst. Olajjal kenjük, borsot darálunk rá, jön a következő szelet, majd ugyanígy sorban a többi.
  3. A legfelső szeletet jól rányomjuk a többire, borsot darálunk rá és annyi olajat öntünk, hogy ellepje az egész húst. Folpackkal letakarjuk. 3 órán át szobahőmérsékleten ’érni’ hagyjuk.
  4. Akkora serpenyőt veszünk, amelyben elfér a 4 szelet hús egymás mellett.
  5. A serpenyőbe öntünk egy keveset a pácolajból, átforrósítjuk és a forró olajra fektetjük a hússzeleteket, húsvillával nyomkodva sütjük. Sisteregve fröcsög az olaj.
  6. Miközben sülnek a szeletek a felső oldalukat megsózzuk és mustárral kenjük. Amikor az alsó oldalak megpirultak, megfordítjuk a hússzeleteket, húsvillával a serpenyőhöz nyomjuk – sisteregve fröcsög az olaj.
  7. Néhány perc alatt megpirulnak a hússzeletek és kevés levet eresztenek. Ekkor takarékra vesszük a lángot, kevés vizet öntünk a hús alá és fedőt teszünk a serpenyőre.
  8. Puhára pároljuk a húsokat, közben egyszer visszafordítjuk őket a másik oldalukra.
  9. Amikor megpuhultak a húsok, kiemeljük őket a serpenyőből, tálra tesszük, a levet is kiöntjük egy csészébe.
  10. A serpenyőbe ismét öntünk egy keveset a pácolajból, abban karamellizáljuk a cukrot.
  11. Liszttel szórjuk, kicsit pirítjuk, visszaöntjük rá a húsok levét.
  12. Leveskockát adunk hozzá, és mustárt, ha kell még egy kevés vizet.
  13. Kisrugóssal kevergetve összeforraljuk, és a bársonyos mártást a húsokra öntjük.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 260
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 97516
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 13.

Ajánló

Krumplipürével kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marhahátszín mustárosan
Harmathy Ildikó 313 recept

Amennyiben a bélszín a húsok királya, úgy a hátszín a helytartó - nem ugyanaz, de méltó helyettes.

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek