r
Nosalty Logó

Tejfölös ököruszály

Marcsisef
Tejfölös ököruszály
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1423
Kalória
109.1g
Fehérje
26.7g
Szénhidrát
89g
Zsír
142g
Víz
439g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
10.7g
Cukor
  • 30% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1423 kcal
  • 30% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 5682 kcal
  • 30% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 30% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.1 g

Zsír

  • Összesen
    89 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1587.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    1337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    142 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    580 micro
  • β-karotin
    1406 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 1423 kcal
  • 30% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    436.6 g

Zsír

  • Összesen
    356.1 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1756 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6351.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    5349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    568 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    931 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    2322 micro
  • β-karotin
    5623 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 5682 kcal
  • 30% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 164 kcal

Elkészítés

  1. Az ököruszályt megmossuk, leszárítjuk és ízeinél kb. 4-5 cm-es darabokra vágjuk, megsózzuk.
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. A zsírt egy tepsiben felolvasztjuk, beletesszük a vastag karikára vágott zöldségeket, hagymát, borsot, babérlevelet, kakukkfüvet, rátesszük az ököruszályt és a sütőben pirítjuk.
  4. Néha megkeverjük és ha szépen megpirult, az egészet átöntjük egy lábasba, ráöntjük a bort, hozzáadjuk a citrom vékonyra hámozott héját, felöntjük annyi csontlével, hogy ellepje, lefedve lassan pároljuk. Ha a leve elfőtt, kevés vízzel pótoljuk.
  5. Mikor megfőtt az ököruszály, hozzáadjuk a tejfölből és lisztből készült habarást, mustárt, cukrot, a citrom kinyomott levét és még 10 percig főzzük, ügyelve arra, hogy a mártás se túl sűrű, se túl híg ne legyen.
  6. Ezután húsdarabokat villával átszedjük egy másik edénybe. A mártást szűrőn átnyomjuk, és a húsra öntjük. Még egyszer felforraljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 180 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40X30X6

Ismét egy remek étel ököruszályra (marhafarok) komponálva, amit Maria. receptje szerint készült knédla tett még csodálatosabbá. Köszönet érte!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek