Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos csirke zöldségágyon

Sajtos csirke zöldségágyon
Sajtos csirke zöldségágyon
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs különösebb történet, Feleség szeretett volna valami húsosat enni, én meg ezt találtam ki.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Családi ebédekre, vendégségekre kiváló. Mivel kerámiatálban készül, akár szállíthatjuk is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejfölt, krémsajtot összekeverjük, hozzáadjuk a fokhagymát, hagymát és egy-két szelet sonkát apróra kockázva. Fűszerezzük borssal, lestyánnal, petrezselyemmel és metélőhagymával. (Ezt a lépést egy nappal korábban is csinálhatjuk, így jobban összeérnek.)
  2. A zöldségeket felszeleteljük
  3. A csirke vagy a combok minden oldalát kis olívaolajon megpirítjuk, előtte sózzuk és borsozzuk. A sütés közben a worcestershire-szósszal kicsit meglocsoljuk.
  4. A húsokat kitesszük egy tálra, a felszeletelt zöldségeket (zellert, sárgarépát, gombát) pedig beleöntjük a serpenyőbe, ahol kicsit összepároljuk őket. Só, bors, worcestershire-szósz mehet erre is.
  5. Egy kerámia tál aljára olívaolajat öntünk, rétegeket csinálunk felváltva a burgonya, a kolbász, a gomba és a sonka segítségével. (Ha egész csirkével dolgozunk, akkor körbe kell rakni a zöldségekkel.)
  6. Mikor a zöldségek megpárolódtak, ráöntjük a többire a kerámiatálban, majd a maradékból újabb rétegeket rakunk a tetejére.
  7. Majd rátesszük a csirkecombokat a tetejére, lefedjük és a sütőbe tesszük.
  8. Pár percig sülhet lefedve, majd vegyük le a tetőt, s öntsük rá a tejfölös szószt.
  9. Süssük addig, míg a tejfölös szósz kicsit meg nem pirul, s már kész is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 780
elküldve: 4
receptkönyvben: 116
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

simitomi

Mióta szakács: 2011.12.31.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: római tál receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sült csirke, tejfölös csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

767
csirke 1 kg
serrano sonka 10 dkg
kolbász 15 dkg
burgonya 5 db
gomba 400 g
padlizsán 1 db
tejföl 500 g
krémsajt 150 g
póréhagyma 1 közepes db
halványító zeller 4 db
sárgarépa 3 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 db
olívaolaj 1 ek
worcestershire-szósz 1 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
lestyán 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
snidling 1 csokor