r
Nosalty Logó

Kakukkfüves csirkecomb gombamártásban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kakukkfüves csirkecomb gombamártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1181 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3539 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    91.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1481.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    708 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 1181 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.3 g

Zsír

  • Összesen
    273.2 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    910 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4444 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1140 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    1742 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1347.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2124 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    317 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    629 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    723 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 3539 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecomb filét kissé kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Ezt követően pár csepp olívaolajat öntünk a húsra, és a szárított kakukkfüvet belemasszírozzuk. Kb. 15 percre félretesszük, addig elkészítjük a mártást.
  2. A szárított gombát langyos vízben kb. 20 percig áztatjuk. Mindeközben a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és kis lángon teflon serpenyőben megdinszteljük. Mikor a szalonna már kissé megpirult, hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát.
  3. Mikor a vöröshagyma már üvegessé vált, hozzáadjuk a kiáztatott és lecsöpögtetett erdei gombát. A gombát így pár percig főzzük, majd a raguhoz hozzáöntünk kb. 2 dl száraz fehérbort, és amikor a bor már kissé forr, hozzáadjuk a tejszínt és a kaprot. A mártást addig forraljuk, ameddig be nem sűrűsödik, közben kissé megsózzuk, belereszeljük a 2 gerezd fokhagymát, és megszórjuk egy teáskanálnyi cukorral. Mikor a mártásunk már kellően besűrűsödött, elzárjuk alatta a gázt.
  4. Nagyobb méretű serpenyőbe dobjuk a vajat, és hozzáadunk 3 ek olívaolajat. Mikor a vaj elolvadt az olajban, hozzáadjuk a csirkét, és mindkét oldalát készre sütjük. Miután a csirke megsült, az összes húst visszapakoljuk a serpenyőbe, nyakonöntjük 1,5 dl száraz fehérborral, és kis lángon kb 7-8 percig pároljuk. Ekkor a hús magába szívja a fehérbort, és még puhább, zamatosabb lesz.
  5. A mártást a hús mellé szedjük, főtt barna vagy fehér rizzsel tálaljuk. A maradék száraz fehérborral leöblítjük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5353
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csirkecomb filé sokkal ízletesebb a mellnél, mivel több zsiradékot tartalmaz. Azzal, hogy vajban sütjük meg, különösen puhává és zamatossá válik, és az egész ételnek egy nagy lökést ad az, hogy száraz fehérborban még meg is pároljuk. A gombamártáshoz én szárított, vegyes erdei gombamixet használtam, de természetesen készíthetjük az ételt friss gombával is. A tejszínes-kapros-gombás raguval különösen pikáns ízhatást érhetünk el, amely jó kiegészítője a vajban sült és borban párolt kakukkfüves csirkecombnak. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!