Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos burgonyaköntösbe bújtatott fasírozott

Sajtos burgonyaköntösbe bújtatott fasírozott
Sajtos burgonyaköntösbe bújtatott fasírozott
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hús és a köret egyben. Finom saláta illik mellé.

hozzávalók / 4 adag

Fasírozotthoz:

Burgonyához:

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Fasírozotthoz:

  1. A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
  2. A megpucolt, felkockázott hagymát a szeletelt gombával kevés olajon megdinszteljük.
  3. A darált húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott főtt tojásokat, nyers tojásokat, zsemlemorzsát, kinyomkodott zsemlét, hagymás gombát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd jól kidolgozzuk.
  4. A kapott fasírtmasszát rúddá formázzuk.
  5. Olajjal kikent tepsibe tesszük és sütjük.

Burgonyához:

  1. A megpucolt és felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
  2. Áttörjük, tojással, vajjal, zsemlemorzsával jól összedolgozzuk.
  3. Fasírtot a sütőből kivesszük, hagyjuk kicsit hűlni, majd a krumplis masszával bevonjuk.
  4. A massza tetejét tojásfehérjével elkevert tejföllel lekenjük, megszórjuk reszelt sajttal, és további 20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 804
elküldve: 2
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1082 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krumplibundában sült vagdalt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

930
darált sertéshús 50 dkg
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 2 ek
fűszerpaprika 2 teáskanál
zsemle 2 db
tej 2 dl
főtt tojás 2 db
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
gomba 20 dkg
burgonya 1 kg
tojás 2 db
0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 2 ek
vaj 1 ek
tojásfehérje 1 db
tejföl 2 dl
sajt 15 dkg