r
Nosalty Logó

Tojással töltött gombás vagdalt

NS
Tojással töltött gombás vagdalt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

286
Kalória
25.7g
Fehérje
4.9g
Szénhidrát
17.6g
Zsír
143.3g
Víz
261.7g
Koleszterin
683.5mg
Élelmi rost
1.8g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1710 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    143.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 286 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.4 g

Zsír

  • Összesen
    105.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3638.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1940 mg
  • Nátrium
    982 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    859.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    538 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    395 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    1385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    535 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1338 micro
Összesen 1710 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

  1. 4 tojást sós vízben megfőzünk.
  2. A meghámozott és finomra vágott gombát és hagymát kis olajon megfonnyasztjuk. (Nem kell, hogy a levét elfője, mert a zsemlemorzsa felveszi ezt a nedvességet.)
  3. Hozzáadjuk a pirospaprikát és a mustárt. Kézmelegre hagyjuk hűlni.
  4. Eközben elkészült a főtt tojás, amit meghámozunk.
  5. A darált húshoz hozzákeverjük a gombás masszát és a 2 nyers tojást, sózzuk, borsozzuk. Ha hígnak találjuk, akkor zsemlemorzsával sűrítjük.
  6. Néhány csepp olajjal kikenjük az őzgerincformát vagy a kenyérsütő formát, vékonyan meghintjük zsemlemorzsával. Az aljára vékony réteg húsos masszát teszünk, középre rakjuk a főtt tojásokat, majd befedjük a maradék masszával.
  7. Előmelegített sütőben sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Az egyszerű Stefánia vagdaltnál ízletesebbre vágytam évekkel ezelőtt, ma már csak így esszük!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek